Damerna bjöd på fin tennisunderhållning under första Båstadsveckan och nu väntar vecka två, då vi kan se fram emot ett riktigt starkt och högintressant startfält i herrarnas ATP-turnering, och som alltid kommer du att hitta de senaste oddsen och marknaderna på vår tennissida.

I det 32 man starka startfältet är det två spelare som sticker ut; fjolårsvinnaren och världssexan Casper Ruud, samt världsåttan Andrey Rublev.

Norske superstjärnan Ruud var rankad som nummer 3 i Wimbledon, men förlorade överraskande mot otippade fransmannen Ugo Humbert redan i andra omgången. Desto bättre gick det i Franska öppna då han tog sig till final, men fick se sig besegrad i tre raka set mot Rafael Nadal. Av Ruuds åtta ATP-titlar har sju av dem kommit på grus, med den senaste i maj, då han tog hem titeln i Geneva Open.

Rublev, som är något av en allrounder, har under året bärgat tre titlar, där två av dem kom på hardcourt och en på grus. Ryssen svarade för en mindre sensation då han trots en patriotisk hemmapublik mot sig lyckade slå Novak Djokovic i finalen av Serbia Open i april.

Men det finns gott om talang i det övriga fältet med. Argentinaren och grusspecialisten Diego Schwartzman är rankad 15 i världen trots att han inte har vunnit en titel på över ett år. Till turneringen kommer även de spanska grusspecialisterna Pablo Carreno Busta (20) och Roberto Bautista Agut (19).

Bland de andra nordiska hoppen finns bland annat det unga danska stjärnskottet Holger Rune som är rankad 29:a i världen. Rune vann grustiteln i München utan att förlora ett set tidigt i maj. På vägen slog han även tyske världstvåan Alexander Zverev.

Finlands Emil Ruusuvuori (49) får nog ses som något av en outsider, men kan definitivt överraska när spelet klaffar, vilket han bevisade då han slog ut Zverev ur Miami Open förra året.

Sämre är det dock med svenskar i turneringen. I och med att sverigeettan Mikael Ymer tackade nej, får vi ställa hoppet till storbror Elias som har givits ett wildcard till turneringen.

Besök vår tennissida för de senaste oddsen och marknaderna på Båstadstennisen Under veckan kommer du även hitta fina oddsboostar på Betway Boosts.