Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna på tennis.Tennis Grand Slam vinnare

Vi listar de mest framgångsrika tennisspelarna genom tiderna, där USA har 5 starka spelare på listan och Sverige med 3 Grand Slam-vinster. Inte dåligt! Listan lyder:

  • Novak Djokovic 24 st
  • Rafael Nadal 22 st
  • Roger Federer 20 st
  • Pete Sampras 14 st
  • Björn Borg 11 st
  • Jimmy Connors 8 st
  • Ivan Lendl 8 st
  • Andre Agassi 8 st
  • John McEnroe 7 st
  • Mats Wilander 7 st
  • Stefan Edberg 6 st

 

Två spelare på listan är fortfarande aktiva, och utöver nämnda Djokovic, så kan Nadal också fortsätta avancera. 2022 beslöt sig Roger Federer att lägga racket på hyllan efter riktigt framgångsrik karriär.

Vem av Djokovic och Nadal avslutar sina karriärer med flest Grand Slams? Mycket pekar på Djokovic som, utöver flera titlar i dagsläget, dessutom är ett år yngre än sin konkurrent. Men räkna inte bort Nadal, särskilt inte när vi talar om Franska Öppna där han har 112 segrar och blott tre förluster.


Minnesvärda matcher i Australian Open Australian Open har haft många minnesvärda matcher genom åren. Här är några exempel:

2012 Herrfinal: Novak Djokovic - Rafael Nadal - I en utmanande femsetsmatch som pågick i nästan sex timmar besegrade Djokovic Nadal med siffrorna 5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5. Det anses vara en av de bästa finalerna i tennisens historia.

2017 Herrfinal: Roger Federer - Rafael Nadal - Två legendarer inom tennisen ställdes mot varandra i en episk femsetsmatch, där Federer segrade med siffrorna 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3. Det markerade Federers 18:e Grand Slam-titel och en återkomst i hans karriär.

2009 Damsingelfinal: Serena Williams - Dinara Safina - Williams dominerade matchen och vann med siffrorna 6-0, 6-3 för att ta sin fjärde titel i Australian Open. Det var en uppvisning av hennes dominans och kraft på banan.

2012 Damsingelfinal: Victoria Azarenka - Maria Sharapova - Azarenka besegrade Sharapova i en spännande trematch med siffrorna 6-3, 6-0 för att vinna sin första Grand Slam-tite

 

Australian Open vinnarodds

Föga förvånande så är Novak Djokovic favorit hos spelbolagen att ta hem turneringen. Därefter kommer Carlos Alcaraz. Ser man till Australian Open vinnarodds så är det mellan dessa två det i slutändan kommer att stå mellan.

På damsidan ser vi jämna odds mellan Aryna Sabalenka och Coco Gauff, följt av Quinwen Zheng.

Hur spelar man på tennis?

  1. Bli bekant med tennisbetting: Förstå de olika typerna av satsningar som finns inom tennis, som matchvinnare, setvinnare, totalt antal spel eller specifika spelresultat. Lär dig om odds och hur de fungerar, eftersom de indikerar den potentiella utbetalningen för en vinnande satsning.

    Vinnare är en av de mest populära formerna av tennisbetting. I den satsar du på spelaren som ska vinna en specifik turnering, som till exempel Australian Open, Wimbledon eller US Open. Du kan satsa på en av spelarna som slutvinnare och följa dem under hela turneringen.

    En annan populär form är handikappspel på tennis. Handikapp kan spelas i både set och matcher. I handikappspel får en av spelarna en hypotetisk fördel eller nackdel som visas som plus- eller minuspoäng som ges till dem. Du kan satsa på till exempel -1,5 spelhandicap för Djokovic i ett set mot Taylor Fritz. Du vinner om Djokovic vinner setet med minst två matcher.

  2. Analysera spelare och matcher: Forska om spelarna, deras tidigare prestationer, inbördes möten, nuvarande form och andra relevanta faktorer. Ta hänsyn till variabler som underlag, skador, väderförhållanden och spelares motivation.

  3. Hantera din spelkassa: Sätt en budget för dina spel och håll dig till den. Undvik att jaga förluster och satsa inte mer än du har råd att förlora.

Kom ihåg att satsa på sport innebär risker och det finns inga garanterade utfall. Det är viktigt att spela ansvarsfullt och fatta informerade beslut baserade på analys.

Tennis live streaming och betting

Här på Betway kan du livestreama tennis och spela på tusentals matcher varje år. Vi täcker de största turneringarna för både ATP och WTA Tours. Livestreaming av tennis innebär att du kan göra en mer motiverad bedömning när du bestämmer dig för att satsa på en match. Du kan följa spelarnas temperament, formen de är i ochta reda på om deras spelstil är lämplig för deras motståndare.

Tennis är en global sport, vilket innebär att våra livestreams och spelmarknader ibland erbjuds hela natten om turneringar spelas i USA, Sydamerika, Australien eller Asien.

Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång att spela och streama Australian Open live.