Båstadsveckorna är verkligen en svensk sommarklassiker Det är också en turnering som vi på Betway är stolta huvudsponsorer till. Damveckan avgörs mellan den 4-9 juli, medan herrveckan spelas mellan den 10-17 juli.

32 spelare, varav sex svenskar, är med i startfältet i damernas WTA-event. Sveriges största hopp står till Rebecca Peterson och Mirjam Björklund som båda fick respass ur Wimbledons första omgång i förra veckan.

Sverigeettan Rebecca Peterson jagar fortfarande sin första Båstadstitel. Förra året tog hon sig till semin, men hon har säkerligen chansen att gå hela vägen i år. Tidigare i år visade hon prov på att hon kan slå de bästa då hon slog ut den dåvarande världstvåan Sabalenka. Peterson ställs mot 348-rankade norskan Malene Helgo i första omgången.

Mirjam Björklunds hopp om att gå långt i fjolårets upplaga tog slut redan i första omgången då hon åkte ut mot spanskan Bolsova i två raka set. Bättre gick det i år, trots att hon fick en tuff lottning mot 100-rankade japanskan Misaki Doi i första omgången. Björklund tog hem matchen med 2-1 i set och fick revansch på förlusten mot just Doi i februari i år. I andra omgången väntar nu ett något lättare motstånd i spanjoren Rebeka Masarova.

Favorit till att ta hem titeln är dock blott 19-åriga kinesiskan Qinwen Zheng som är rankad 52:a i världen. Hon vann nyligen grusturneringen BBVA Open Internacional de Valencia och lär bli svårstoppad.

Zheng kan mycket väl stöta på andraseedade slovakiskan Anna Karolina Schmiedlova i finalen. Schmiedlova visade på fin form då hon tog sig till semifinal i grusturneringen i Makarska Open 125 för en dryg månad sedan. Kan hon gå en bättre här?

Rebecca Peterson deltar även i dubbelturneringen i par med japanskan Misaki Doi, som vann både singel och dubbelturneringen i Båstad 2019. Paret är vidare till andra omgången efter vinst med 6-2, 6-4 mot Gumulya/Hsieh.

På vår tennissida hittar du massor av marknader och de senaste oddsen på Båstadstennisen och titt som tätt kan du även hitta fina oddsboostar på Betway Boosts.