The Open Championship, The Open eller British Open som den också är känd som startar på torsdag och är årets fjärde och sista golfmajor. Det är för 30:e gången som den ska avgöras på den legendariska linksbanan The Old Course på St. Andrews. Senast den spelades där var 2015 och då fick amerikanen Zach Johnson lyfta den åtråvärda pokalen. Han är tillbaka även i år, men lär knappast vara med i slutstriden (vinnarodds ). Amerikanen har bara vunnit en turnering (2017) sedan han senast spelade på den här banan.

Årets startfält är som vanligt stjärnspäckat med gräddan av världseliten på plats, inklusive många av de för närvarande kontroversiella LIV-spelarna.

Här är bara några av våra vinnarkandidater, men om du går in på vår golfsida så kommer du att hitta massor av intressanta marknader och odds på till exempel: spelaren som leder efter första rundan; spelare som klarar cutten; spelare att sluta bland topp fem samt specialmarknader och mycket mer. Dessutom erbjuder vi fina oddsboostar på The Open varje dag under turneringen.

Nordirländaren Rory McIlroy är vår förhandsfavorit till vinnaroddset . Den fyrfaldiga majorvinnaren och nuvarande världstvåan har gått bra i årets tre tidigare majors med placeringar inom topp åtta. Han vann dessutom Canadian Open nyligen och är en kandidat att räkna med.

Den 28-årige amerikanen och trefaldige majorvinnaren Jordan Spieth (vinnarodds ) vann The Open 2017 och kom tvåa i tävlingen förra året, är tillbaka för att försöka gå ett snäpp bättre i år. Det har dock inte gått något vidare i årets majors med en missad cut och bästa placeringen T34 i PGA Championship. På PGA-touren har han en vinst och två andraplaceringar under 2022.

Xander Schauffele (vinnarodds ) är i het form och går in i The Open med gott självförtroende efter två titlar på raken i Travellers Championship i slutet av juni och Scottish Open som senast i söndags. Han har fem topp-femplaceringar i Majors och slutade tvåa i The Open 2018. I årets majors har han dock inte imponerat, med en missad cut och T13 och T14 som bäst.

Förra årets US Open-vinnare och världstrean Jon Rahm (vinnarodds ) är tillbaka i The Open efter fjolårets fina tredjeplats i tävlingen. Spanjorens form inför The Open sätter nog inte skräck i konkurrenterna, med en blyg T55 i förra veckans Scottish Open. I årets majors har han som bäst slutat T12 i US Open, men han ska definitivt inte underskattas, för han vet vad det tar att vinna en majortävling.

På svenskfronten har vi en tidigare Open-vinnare i Henrik Stenson och en debutant i Alexander Björk.

Alexander Björk gör sin första start i The Open efter tre missade kvalgränser 2017, -18 och -19. Årets bästa prestation kom i Dutch Open i slutet av maj då han slutade på en delad sjundeplats. Förra året kom växjöiten sensationellt på en delad andraplats i ett riktigt starkt startfält i World Tour Championship i Dubai, som inkluderade världselitspelare som Morikawa, Fitzpatrick, Poulter, MacIlroy, Casey, Lowry med flera. Med ett vinnarodds på gånger insatsen måsta dock allt klaffa till hundra för svenskhoppet.

Henrik Stenson är den ende svensken att vinna The Open (2016), då han gick på otroliga 63 slag i slutrundan vilket var ett delat rekord i majorsammanhang. Den 46-årige veteranen är automatiskt kvalificerad till The Open i och med att han vann tävlingen 2016, men det kan vara sista gången som han är med i startfältet, då det är sista året som den förmånen gäller. Han debuterade i The Open 2001 och har sedan dess spelat i inte mindre än 16 Open-tävlingar. Det har varit klent med framgångar sedan den majortiteln, men han vann sin ”egen tävling” Volvo Car Scandinavian Mixed nyligen. Stensons vinnarodds ligger på gånger pengarna vilket borde tala för att han inte lär vara med i ledargruppen på söndag.