Besök Betways sida för betting på Wimbledon.

Novak Djokovic att vinna

Vem annars? Djokovic har redan vunnit Australian Open och Franska öppna i år och serben har en vinstprocent på 86 procent på gräs - hans högsta av alla underlag. Han har vunnit de fyra senaste Wimbledon-turneringarna och därmed inte förlorat en match i turneringen sedan 2017!

Dessa segrar har tagit honom förbi Rafael Nadal för flest Grand Slam-titlar i herrsingel med 23, och han har chansen att utöka det rekordet ytterligare i Wimbledon, eftersom Nadal inte deltar på grund av skada.

Och något problem med motivationen lär det heller inte vara då Djokovic säkert har målet inställt på att bli den blott sjätte singelspelaren i historien att vinna en äkta Grand Slam, och den första sedan Steffi Graf 1988.

Djokovic har dessutom en lättare väg till finalen än hans närmaste konkurrenter.

Oddset är inte särskilt högt på Djokovic, men det finns ju gott om anledningar till varför han är en solklar favorit.

Carlos Alcaraz att vinna

Tennissportens spanske kronprins och nuvarande världsettan, Carlos Alcaraz, hade fram till Queens-turneringen veckan innan Wimbledon inte imponerat på gräs. I förra årets upplaga slogs han ut redan i fjärde omgången av Jannik Sinner.

Den ungen spanjoren har samlat på sig fem ATP-titlar i år, men fick ge upp i finalen mot Djokovic i franska öppna på grund av kramp för en knapp månad sedan.

I årets Queen’s Club Championships bevisade han att han inte bara behärskar grus och hardcourt, men nu även gräs då han lite överraskande gick hela vägen och besegrade australiensaren Alex de Minaur med 6-4, 6-4 i finalen.

Går Alcaraz hela vägen till final i Wimbledon så är chansen stor att han får möta Djokovic. Paret har mötts två gånger i karriären och det står 1-1 i matcher.

Daniil Medvedev att vinna

Tredjeseedade Daniil Medvedev får ses som något av en outsider, vilket reflekteras i det höga oddset.

Ryssen kommer från ett par tunga turneringar och förlorade i den första omgången i Roland Garros, men han har dock vunnit fem turneringar under 2023, inklusive ATP 1000-turneringarna i Miami och Rom.

Som tredjeseedad kommer han att undvika Djokovic fram till finalen, men skulle han möta Djokovic i där så har han ett mycket bra facit mot serben, med fem segrar, inklusive deras senaste möte i semifinalen av Dubai Open i mars.

Alla Wimbledon odds hittar du här.

 

*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.