Hitta oddsen på vår tennissida.

En av årets absoluta höjdpunkter i den svenska tenniskalendern är när Nordea Open ska avgöras i idylliska Båstad och för andra året i följd är Betway stolt huvudsponsor till turneringen.

Damernas WTA-turnering spelas från den 10 till den 15 juni och har ett startfält på 32 spelare, varav åtta är svenskar. Här är några av favoriterna till att lyfta pokalen på lördag.

Största svenskhoppet Rebecca Peterson, rankad fyra i turneringen och 75:a i världen, får en tuff start mot koreanska fjolårsvinnaren Su-Jeong Jang. De har mötts en gång tidigare 2017 och då vann Peterson.

Peterson kom senast från Wimbledon där hon åkte ur redan i första omgången mot amerikanskan Sloan Stephens. Bästa resultatet i hennes tre senaste grustävlingar är franska öppna där hon tog sig till andra omgången. I turneringen i Makaraska (Kroatien) tidigare i maj fick hon dock lämna walk over i andra omgången på grund av matförgiftning.

Förstaseedade Amerikanskan Emma Navarro, rankad 55:a i världen, är turneringens högst rankade spelare. Hennes favoritunderlag är just grus och i april vann hon två ITF-tävlingar på grus i Charlottesville, men i franska öppna tog det stopp redan i andra omgången.

Hennes Wimbledon-äventyr tog slut redan i första rundan, men veckan innan tog hon sig till semifinal i grästurneringen i Bad Homburg och veckan dessförinnan besegrades Navarro överraskande av svenskan Mirjam Björklund i finalen av Ilkeys grästurnering.

Som andraseedad i båstadturneringen hittar vi kazakstanskan Yulia Putintseva (56:a i världen). Hennes favoritunderlag är grus även fast hon har gjort bra ifrån sig på hardcourt med. I franska öppna tog hon sig till tredje omgången där hon förlorade mot Sloane Stephens med 2-1 i set.

I grusturneringen som ledde upp till Franska öppna gick Putintseva till kvartsfinal i Marocko.

Trots vinsten i förra årets turnering är koreanska världsåttiofemman Su-Jeong Jang inte seedad i årets upplaga. Hennes resultat har inte imponerat den senaste tiden och hon lyckade inte kvala in till varken Franska öppna eller Wimbledon. Kommer hon att återfinna formen från fjolårets upplaga tro?

Mirjam Björklund (136) ställs mot svenska wildcardet Jacqueline Cabaj Awad i första omgången. Hon bör ta sig förbi det hindret relativt lätt och om hon gör det så väntar i sådana fall betydligt svårare motstånd i Emma Navarro i andra omgången – en spelare som hon dock besegrade nyligen i finalen av Ilkeys grästurnering.

Hon var mycket nära att kvala in till franska öppna men förlorade kvalfinalen i en jämn match mot 92-rankade danskan Clara Tauson.

Båstad bjuder på två veckor av högklassig tennis och sänds på C More och Sportkanalen.