Hitta oddsen på vår tennissida och följ alla händelser i flödet på din mobil.

Efter en spännande WTA-vecka, där serbiskan Olga Danilovic överraskande vann mot förstaseedade amerikanskan Emma Navarro i finalen, är det dags för ATP-cirkusen att inta manegen.

Det 32 man starka startfältet i Nordea Open inkluderar bland annat två spelare bland världens topp 10 och sammanlagt åtta spelare bland topp 50 i den nu svenska sommarklassikern som Betway är stolt huvudsponsor till.

Av svenskintresse väntar ett Stockholmsderby mellan wildcardsen Elias Ymer och Leo Borg i första omgången. Dragos Nicolae Madaras som har gått så bra på ITF-touren i år med hela tio turneringsvinster fick dock tyvärr respass i första omgången mot fransmannen Luca van Assche.

Här är vår lista på favoriterna:

Världsfyran och 2021 års vinnare av Nordea Open, Casper Ruud   är förstaseedad i turneringen och kommer till Båstad efter besvikelsen i Wimbledon, där han överraskande fick respass redan i andra omgången mot wildcardspelaren Liam Broady. Norrmannen, som är erkänt bra på grus, fick se sig besegrad i finalen av Franska öppna av Novak Djokovic förra månaden. Tidigare under våren tog han sig bland annat till semifinal i Rom och han vann i Estoril.

Andraseedad i turneringen är ryssen och världsjuan Andrey Rublev  . Nyligen notervärda resultat inkluderar en kvartsfinal i Wimbledon där han stötte på lite för hårt motstånd i en viss Novak Djokovic. Han nådde även final på gräset i Halle i slutet av juni. På grus så har han gjort bra ifrån sig även fast Franska öppna var något av en besvikelse. Rublev tog sig till final i Banja Luka och besegrade dansken Holger Rune i finalen av Monte Carlo.

Italienaren Lorenzo Musetti   seedad trea i turneringen har inte firat några större triumfer i år. Han vann dock två ATP-turneringar förra året (Neapel och Hamburg). Under våren 2023 tog han sig bland annat till åttondelsfinal i Franska öppna där han förlorade mot nykorade Wimbledonmästaren Alcaraz; nådde åttondelen på Roms grus; semifinal i Barcelona (vann kvarten på WO) och kvartsfinal i Monte Carlo.

Efter att ha missat andra halvan av förra årets säsong på grund av en allvarlig fotledsskada, verkar Alexander Zverev  sakta men säkert vara på väg tillbaka på allvar. Den 198 centimeter långe tysken nådde semifinal i Dubai i mars där han förlorade en jämn match mot Rublev – en spelare som han troligtvis även kommer att möta i kvartsfinalen i Båstad. Zverev nådde nyligen semifinal i både Franska öppna och grästurneringen i Halle, samt åttondelsfinal i Monte Carlo, Madrid, och Rom.

Fjolårsvinnaren och 20-rankade argentinaren Francisco Cerundolo  är tillbaka för att försöka försvara titeln. Han vann nyligen uppvärmningsturneringen i Eastbourne veckan innan Wimbledon, men i själva Grand slamturneringen tog det stopp redan i andra omgången. I Franska öppna tog han sig till åttondelsfinal där han förlorade en mycket jämn match med 3-2 i set mot Holger Rune. Andra fina resultat under våren inkluderar en finalplats i Rom, och kvartsfinaler i Rom och Barcelona.