Titta in på Betway Boosts för förhöjda odds på NHL-slutspelet och besök vår NHL-sida för alla NHL-marknader, men det kan vara värt att kolla in våra NHL-tips här nedanför först.

Hockeysäsongen har gått in i slutfasen och NHL-slutspelet som alla inbitna hockeyfans har väntat på har just dragit igång.

Kommer ligans powerhouse – den östra konferensen att producera säsongens mästarlag eller kommer den västra konferensens att överraska?

Förra årets Stanley Cup-mästare, Colorado Avalanche, är tillbaka och utmanar om titeln i år igen även fast det blev en svidande 1-3-förlust i första mötet hemma mot NHL:s senaste tillskott och slutspelsrookien – Seattle Kraken. På den positiva fronten för Avalanche har Cale Makar just kommit tillbaka från skada, men utan Gabriel Landeskog som är borta för resten av säsongen och utan Nazem Kadri och André Burakovsky är de inte riktigt det kraftpaket de var förra säsongen. Det betyder inte att de inte kan vinna, men deras väg till att lyfta pokalen i år igen är inte lika enkel som den var förra året, då de var den mest dominanta cupvinnaren på flera år. Avalanche är dock fortfarande en av de två främsta utmanarna från väst.

I den östra konferensen leder Bruins en grupp av elitlag som har gjort den bästa ordinarie säsongen i NHL:s historia, både när det gäller segrar och poäng i tabellen. Att lyckas med det under den nuvarande lönetaksepoken är något av en bedrift, men kommer Bruins, som har en relativt gammal spelartrupp, att kunna ta sig ur östra konferensens getingbo?

Här är ett par topptips för slutvinnaren av Stanley Cup 2023 följt av en outsider till riktigt bra odds.

Edmonton Oilers 

Efter att ha gjort den bästa offensiva säsongen på årtionden ser McDavid ut att vara redo att erövra världen på egen hand, men den här gången hänger inte allt på honom. Under större delen av McDavids karriär i Edmonton har Oilers varit hopplöst underlägsna och pendlat mellan att bara kontrollera 35 till 41 procent av målen när han inte har varit på isen.

Men de siffrorna förbättrades till 46,7 procent förra säsongen efter att Oilers tog in Jay Woodcroft som huvudtränare och efter att Mattias Ekholm nyligen signades från Nashville, kontrollerar Oilers nästan 55 procent av målen när McDavid inte är på isen. Det är ett lag att räkna med även när inte världens bästa spelare är på isen.

New Jersey Devils

Devils är ett av lagen som har gjort den största förbättringen från en säsong till en annan i NHL-historiens. Trots att laget tappade av något i slutet av den ordinarie säsongen, slutade de på första plats i hela NHL vad gäller förväntad målprocent i spel fem mot fem i de sista 25 matcherna av den ordinarie säsongen – vilket är en av de bästa indikatorerna för ett framgångsrikt slutspel.

Att kontrollera förväntade mål till nästan 60 procent i hela 25 matcher är imponerande, men de kontrollerade också nästan 62 procent av de farligaste chanserna, vilket också är bäst i ligan.

De kan möjligen underskattas på grund av brist på slutspelserfarenhet, men det är ett gäng som kan stå upp mot alla lag.

En outsider till bra odds: Florida Panthers

Florida Panthers fick en mycket tuff slutspelsmotståndare i Boston Bruins, som var det överlägset bästa laget i grundserien och kanske även i NHL:s historia, men under säsongens sista 25 matcher har de kontrollerat förväntade mål bättre än Bruins och kontrollerat farliga chanser mycket bättre.

Som väntat lutar den här matchen i Bostons favör, men kanske inte så mycket som vissa kanske förväntar sig.

Förra säsongen gick Florida in som favoriter i slutspelet men åkte på pumpen så fort de mötte ett lag som var av någorlunda bra klass, men i år kan de överraska. De har spelat hockey på slutspelsnivå de senaste två månaderna för att överhuvudtaget kunna ta sig till slutspelet. Bara fyra lag producerade fler mål än Floridas 290 i ligan och ett av dessa är just Bruins med sina 305 mål. På den defensiva sidan är dock Bruins ligans överlägset bästa lag.

Endast två lag har vunnit den ordinarie säsongen med en så stor mål- och poängskillnad som Bruins de senaste åren för att sedan få respass i den första slutspelsrundan. 2018-19 sopades Tampa Bay Lightning av banan av Columbus Blue Jackets i första rundan och 2009-10 besegrades Washington Capitals över sju matcher i första rundan av Montreal Canadiens.

Så här tippar vi den första slutspelsrundan:

Västra konferensen

Vegas Golden Knights besegrar Winnipeg Jets över 7 matcher

Edmonton Oilers besegrar Los Angeles Kings över 5 matcher

Colorado Avalanche besegrar Seattle Kraken över 6 matcher

Dallas Stars besegrar Minnesota Wild över 5 matcher

 

Östra konferensen

Florida Panthers besegrar Boston Bruins över 7 matcher

Toronto Maple Leafs besegrar Tampa Bay Lightning över 6 matcher

Carolina Hurricanes besegrar New York Islanders över 5 matcher

New Jersey Devils besegrar New York Rangers över 7 matcher