Efter vad som kändes som en evigt lång lågsäsong med värvningar, försäsongsförberedelser och snack så är det äntligen dags för nedsläpp.

Ligan inleds fredagen 7 oktober med San Jose Sharks - Nashville Predators i Prag med nedsläpp kl. 20.00 svensk tid – en bland många matcher som kommer att livestreamas under säsongens gång. Lördagen bjuder sedan på returmöte på samma tid och plats och den livestreamas med.

Spelartrupperna inkluderar inte mindre än fem svenskar – för San Jose: Oskar Lindblom, Erik Karlsson och 19-årige talangen William Eklund och för Nashville: Filip Forsberg och Mattias Ekholm.

Tidigare i veckan spelade båda lagen uppvisningsmatcher i vad som kallas NHL Global Series Challenge. Filip Forsberg svarade för ett mål då Nashville vann med 4-3 mot SC Bern i Schweiz i måndags och Erik Karlsson gjorde en assist när San Jose besegrade Eisbären Berlin med 3-1 i Tyskland på tisdagen.

Du hittar givetvis massor av heta odds och marknader på dessa samt alla andra NHL-matcher på vår hockeysida.  

Det är lätt att se vilka matcher som du kan se live. En play-symbol visas bredvid matcher som erbjuder streaming. Den är markerad i grått innan eventet är live och i grönt när eventet har dragit igång. För att kunna titta på livestreamen behöver du lägga ett spel på matchen i fråga.

Play-symboler läggs till relativt nära matchdagen, så om du inte ser symbolen när du är inne på hockeysidan en dag, så återkom närmare matchdagen så kan den mycket väl ha lagts till.

NHL Global Series återvänder till Europa snart igen. Den 4 och 5 november spelar Colorado Avalanche mot Columbus Blue Jackets i Tammerfors, Finland.

 

Vad är NHL Global Series?

Den här så kallade serien är en är en utmärkt möjlighet för ligan att marknadsföra sig utanför Nordamerika. Ligan följs varje år av miljontals fans i Europa och andra delar av världen och över 25% av ligans spelare kommer från just Europa, så det är ett perfekt tillfälle för europeiska fans att få se sina favoritlag i action och hockey i yppersta världsklass på den här sidan av Atlanten.

Ligan har spelat matcher utanför Nordamerika redan sedan 1938, men Global Series lanserades först 2017 och Sverige fick äran att vara värdnation då Senators mötte Avalanche i ett dubbelmöte i Globen.

Det här är fjärde gången som ligan arrangerar Global Series och första gången sedan 2019 som ligan spelar utomlands.

Det är dock inte första gången som Sverige får hålla i säsongsöppnaren. San Jose inledde 2010-säsongen med två spännande och jämna matcher mot Blue Jackets i Globen.

 

På vår hockeysida hittar du massor odds och marknader på fotboll från världen över och med våra Betway Boosts kan du dra fördel av förhöjda odds på hockey och massor av andra sporter dagligen.

Följ all action på din mobil med vårt nya flöde.



*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.