Sedan Brighton avancerade till Premier League 2017 har världen fått upp ögonen för den engelska sydkustklubben och dess globala popularitet har ökat markant.

Idag hittar man flera landslagsmän i laget, inklusive den argentinske världsmästaren Alexis Mac Allister och den japanska superstjärnan Kaoru Mitoma, och går man på deras hemmamatcher så märker man snabbt att klubben har en bred supporterskara som sträcker sig över landets gränser.

I den här videon berättar Brighton-spelarna Mac Allister, Mitoma , Gross och Sanchez om betydelsen av att ha supportrar från sina egna hemländer på läktarna och stödet de får från fans som skickar meddelanden från runtom i världen.

”Seagulls” (fiskmåsarna) som klubben också kallas, gör nu sin sjätte raka säsong i Premier League. Laget har gått över förväntan trots det oväntade tränarbytet i början av säsongen och ser ut att gå mot sin bästa säsong sedan uppflyttningen 2017.

Brighton tog sig till semifinal i FA-cupen där de till slut förlorade mot Manchester United, men det behövdes förlängning och straffar för att avgöra matchen och laget har fortfarande chansen att knipa en Europaspelsplats inför nästa säsong.

På Betway Sport hittar du alltid de senaste oddsen på Premier League och alla ledande fotbollsmarknader världen över. För våra populära odds-boostar kika in på Betway Boosts.