Det finns massor av fotbollsmaskotar världen över, men få klubbar har en maskot som Eintracht Frankfurt. Örnen Attila är i själva verket en livs levande kungsörn som har stöttat klubben sedan finalen i DFB Pokal 2006, då den visades upp på planen inför fansen på Olympiastadion.

Sedan den dagen har Attila varit en regelbunden följeslagare vid Eintracht Frankfurts hemmamatcher och han tas ut på planen av skötaren Norbert Lawitschka före varje match.

I videon berättar spelare, en klubblegend, en klubbhistoriker och Attilas skötare om betydelsen av att ha en riktig örn som mascot och rollen den spelar för att hjälpa laget.

Klubbens logotyp är hämtad från Frankfurts stadsvapen, som i sin tur anspelar på den enhövdade kejsarörnen från 1200-talet. Eintracht Frankfurt går under diverse smeknamn, varav ett är ”Die Adler” (Örnarna).

 

På Betway Sport hittar du alltid de senaste oddsen på Bundesliga och alla ledande fotbollsmarknader världen över. För våra populära odds-boostar kika in på Betway Boosts.