media

 

Favoriterna

Dags för ännu ett Wimbledonmästerskap, och listan över favoriter på herrsidan ser anmärkningsvärt bekant ut.

Roger Federer , som har vunnit denna titel mer än någon annan, är åter igen med i startfältet.

Schweizaren vann just turneringen i Halle för femte gången på sju år, vilket tyder på att hans form är tillräckligt bra för att gå långt i Wimbledon.

Men efter att ha spelat grussäsongen för första gången på fyra år, så är frågan om han kan gå hela distansen på gräs.

Tvåfaldige Wimbledonmästaren Rafael Nadal dominerade under Franska öppna i juni och spelade hem titeln för en smått häpnadsväckande tolfte gång.

Även fast ingen har vunnit Franska öppna och Wimbledon samma år sedan spanjoren gjorde det 2010, så är chansen stor att han kan gå längre än förra årets semifinal, då han förlorade det femte och avgörande setet mot Novak Djokovic med 10-8.

Men Djokovic är givetvis en självklar storfavorit.

Serbens prestation i den här turneringen har varit anmärkningsvärt stabil, och har nått semifinalen sju gånger de senaste nio åren, och ser ut att vara i fin form igen.

I hans tre sista turneringar under grussäsongen nådde han minst fram till semifinal, och har en definitiv fördel på gräs över de spelare som slog honom i grusturneringarna; Nadal och Dominic Thiem.

Vi förväntar oss att den försvarande mästaren kommer att försvara titeln för andra gången i sin karriär.

Övriga utmanare

Någon av Federer, Djokovic, Nadal och Andy Murray har tagit hem Wimbledon de senaste 16 åren, men i endast åtta av dessa finaler har de spelat mot varandra, så du bör inte helt avfärda spelare med högre odds.

En av utmanarna att notera är förra årets finalist, fjärdeseedade Kevin Anderson .

Sydafrikanen har varit skadedrabbad i år, men gjorde sin comeback vid Queensturneringen förra veckan. Hans spel, som bygger på hans stora serve, passar denna turnering, vilket han visade när han slog ut Federer 2018.

Det är bara en fråga om tid innan Stefanos Tsitsipas går riktigt långt i en annan grand slamturnering.

Greken nådde semifinalen i Australian Open tidigare i år - hans tveklöst bästa prestation i en grand slam, och slogs ut som 31-seedad i Wimbledons fjärde omgång förra året, efter en serie tiebreaks mot John Isner.

Som sjundeseedad i årets turnering, han har en god chans att göra bra ifrån sig, och han kommer att bli en svår motståndare för Djokovic i en väntad kvartsfinal.

Det snackas också mycket om 18-årige kanadensaren Felix Auger-Aliassime som har nått tre finaler och två semifinaler under årets säsong.

Men oddspriset på honom verkar vara lågt, med tanke på att det här är hans Wimbledondebut och att han möter Djokovic i fjärde omgången.

 

Besök Betways bettingsida för tennis.