media

 

Favoriterna

I ännu ett helt öppet startfält så är Ashleigh Barty storfavorit att vinna sin andra raka grand slam.

Australiensiskan är definitivt i hennes livs form för att göra just det. Efter att ha vunnit Franska öppna i juni, vann hon Birmingham Classic-titeln förra veckan utan att släppa ett enda set.

Men endast Serena Williams, Steffi Graf och Martina Navratilova har lyckats vinna Franska öppna och Wimbledon under samma år sedan 1974, så det låga oddset på att Barty ska vinna turneringen är kanske inte helt berättigat.

Oddset på andrafavoriten Serena Williams borde rimligen också vara högre.

Den sjufaldige mästaren nådde bara den tredje omgången av Franska öppna, och har inte nått någon kvartsfinal sedan Australian Open i januari. Hon har inte vunnit en grand slam sedan januari 2017.

I vår uppfattning, så är Angelique Kerber bettet som tilltalar mest av favoriterna.

31-åringen har nått Wimbledonfinalen två av de senaste tre åren, och vann titeln förra året.

Den regerande mästaren nådde semifinalen i Mallorca Open i juni, och verkar vara på väg mot toppformen.

 

Övriga utmanare

Eftersom ingen av förhandsfavoriterna har givit ett riktigt övertygande intryck, har Jo Konta en riktig möjlighet att bli den första brittiska vinnaren sedan Virginia Wade 1977.

Konta var i fantastisk form under grussäsongen och nådde finalen i Italienska öppna i maj, för att senare slå ut Donna Vekic och Sloane Stephens i raka set på väg till semifinalen i Franska öppna.

Men det var mer sättet hon förlorade den semifinalen på som inte bådar gott. Hon förlorade båda seten efter att ha lett båda med 5-3. Att hon dessutom spelar i den övre halvan av lottningen gör det desto svårare.

Efter en stark säsong kan det också vara värt att överväga Belinda Bencic , som slog Kerber i den där semifinalen i Mallorca Open.

Det var schweiziskans femte semifinal det här året - en imponerande resultatserie som inkluderar finalsegern över Petra Kvitova på hard court-underlaget i Dubai Tennis Championships i februari.

En annan spelare som också bör nämnas är Jelena Ostapenko , som de senaste två åren har nått Wimbledons kvarts- och semifinal och som dessutom är i den enklare halvan av lottningen.

 

Besök Betways bettingsida för tennis.