Jag kan inte vänta tills att min hemmaslam, US Open, ska dra igång. Det har gått 20 år sedan jag lyfte den där pokalen, men det känns verkligen inte så.

Som sportevenemang är turneringen helt oöverträffad med kvällsmatcher under strålkastarljusen och New York Citys puls.

 

Svårt att tänka sig andra vinnarkandidater än Alcaraz och Djokovic

Tidigare i år så trodde jag att vi skulle få se Novak gå för en äkta Grand Slam i US Open. 

Om inte annat så trodde jag att Carlos Alcaraz kanske skulle vinna Franska öppna och att Djokovic skulle ta hem Wimbledon.

Jag är nyfiken på att se Novaks återkomst i US Open. Det är lätt att glömma att han inte har spelat i turneringen sedan 2021. Förra helgen spelade han i finalen av Cincinnati mot just Alcaraz och fick då revansch för finalförlusten i Wimbledon vilket borde ge oss en fingervisning. 

Jag tror inte att Alcaraz kommer att påverkas speciellt mycket av att han nu ska försvara titeln från förra året. Han kanske inte vinner den igen, men han kommer inte oroa sig över förväntningarna. Han har hanterat allt som har kommit i hans väg hittills på ett perfekt sätt.

Jag skulle säga att det förmodligen står mellan dessa två spelarna på herrsidan.

 

Allt att spela för i damturneringen

Som det visade sig i Wimbledon är damsidan helt vidöppen.

Iga Swiatek är den mest självskrivna spelaren när det gäller att alltid spela på en hög nivå.

Vi får se hur Elena Rybakina ser ut när hon går in i turneringen. Hon spelade inte bra efter Wimbledon förra året men hittade sedan spelet på hardcourten tidigt på vårkanten. Hon kommer att bli farlig.

Jag måste ge en stor eloge till Aryna Sabalenka eftersom hon hade problem med sin serve förra året, det var ett riktigt stort problem. Att då gå tillbaka, analysera det, vara mycket ärlig om vad som inte fungerade och sedan komma tillbaka och vinna en Grand Slam i Australien var härligt att se.

Marketa Vondrousova gick under radarn under större delen av de två Wimbledon-veckorna men spelade en otrolig tennis och vann turneringen.

Det såg som att hon hade nerverna under kontroll när hon gick ut för att spela finalen på All England Club. Hon såg ut att höra hemma där och att hon var bekväm i hela situationen – kanske lite mer än Ons, som hade varit där förut.

Sedan kan man givetvis slänga in Jabeurs strävan efter en Grand Slam. Kan Coco Gauff gå längre in i turneringen? Kommer Emma Raducanu att hitta vinnarformen?

Det finns så många fantastiska spelare på WTA-touren just nu.

 

Amerikansk tennis är på en bra plats

Snacket runt amerikansk herrtennis just nu handlar om hur länge sedan det var jag vann 2003, men det finns en miljon amerikanska spelare som var mycket bättre än vad jag var.

När jag slog igenom kändes det nästan som en självklar rättighet för amerikanska spelare att vara med i slutskedet av en Grand Slam, till den grad att jag kunde ändra mina vinnarval baserat på vem som fortfarande var kvar i turneringen.

Vid den tidpunkten hade det knappt gått två eller tre år utan en Grand Slam-vinnare på herrsidan. Jag kände verkligen att jag var i skuggan av Agassi, Sampras och Chang.

Det har bara varit ett märkligt tomrum under den här tiden, men jag tycker att amerikansk herrtennis faktiskt är på en riktigt bra plats just nu.

Taylor Fritz är den mest stabile spelaren i dagsläget, men har ännu inte lyckats att gå långt i någon av Grand Slam-turneringarna.

Francis Tiafoe älskar den stora scenen. Han har visat vilken potential han har när han nådde semifinalen förra året, liksom Tommy Paul.

Jag är så glad för Chris Eubanks efter hans insats i Wimbledon. Jag har jobbat lite med honom på Tennis Channel, och han är den mest naturliga programledare jag någonsin har sett gå från banan till kommentatorsbåset.  Vi kommer att få se mycket av honom, oavsett hur bra han spelar på tennisplanen.

Vi har flest spelare av alla länder bland de 100 bästa just nu och jag är verkligen nyfiken på att se vad som händer.

Förhoppningsvis kan någon ta sig in bland de fem bästa och vinna en stor turnering. Jag skulle verkligen uppskatta att inte längre vara svaret på en quizfråga!