Favoriterna

Iga Swiatek är solklar favorit till att ta hem årets Wimbledontitel och det är inte svårt att förstå varför.

21-åringen är bara en seger från att kunna stoltsera med den längsta vinstsviten av alla spelare det här årtusendet, ett rekord som för närvarande innehas av Venus Williams.

Swiateks svit sträcker sig över 35 matcher och inkluderar sex imponerande titlar, inklusive Grand Slamvinsten i Franska öppna tidigare den här månaden. Samtidigt är flera av hennes ryska och vitryska konkurrenter avstängda från att delta i året turnering.

Men tittar man på damsidan, så är det bara Serena Williams som har vunnit både Franska öppna och Wimbledon under en och samma säsong sedan 1996. Det är alltså en mycket svår uppgift och touren har varit så oförutsägbar de senaste åren, så det skulle inte vara helt förvånande om någon annan spelare kliver fram och överraskar.

Tittar man på resten av fältet, så kan tredjeseedade Ons Jabeur mycket väl vara en kandidat till titeln.

Den tredjeseedade tunisiern har vunnit två av de fyra senaste turneringarna som hon har ställt upp i. Hon går in i tävlingen efter en imponerande seger i Madrid Open följt av vinster mot både Cori Gauff och Belinda Bencic på väg mot grästiteln i German Open förra veckan.

Det är bara en fråga om tid innan jabeur kommer att gå långt i en Grand Slamturnering och det kan mycket väl bli i Wimbledon.  

 

Övriga fältet

Fältet är helt vidöppet så chansen är stor att en titelutmanare kan kan komma från praktiskt taget var som helst.

En relativt otippad spelare som kan vara värd att titta närmare på är Maria Sakkari .

Greken har nått semifinal i två av sina fem senaste Grand Slam-turneringar och har, trots en ojämn form på senare tid, imponerat den här säsongen.

26-åringen nådde finalen i Indian Wells tidigare i år och har helt klart förmågan att dra fördel av ett oförutsägbart fält.

 

Och vad vore en Wimbledon-preview utan att bedöma Serena Williams chanser.

Hon är förmodligen tidernas bästa damspelare, men amerikanen har inte spelat en enda match sedan hon förlorade här i första omgången förra året och hon har inte vunnit en major sedan januari 2017.

Men även vid 40 års ålder har flera av hennes motståndare utryckt sin förhoppning att undvika Williams i lottningen. Hon har fortfarande en speciell legendstatus som kan ta henne längre än hennes kropp borde tillåta.

Den sjufaldiga mästaren kan ju alltid överraska, men oddset motiverar kanske inte att lägga ett spel på någon som inte har spelat en professionell match på 12 månader.