Stockholm Open är världens äldsta inomhustävling på ATP-touren och den enda som spelas i en riktig tennishall. Årets upplaga går av stapeln mellan 15-23 oktober i Kungliga Tennishallen i Stockholm och Betway är stolt huvudpartner till denna anrika turnering och du kan naturligtvis hitta alla våra spelmarknader på turneringen här.

Turneringen arrangerades för första gången 1969 och har under årens lopp lockat legendariska spelare som Rod Laver, Björn Borg, John McEnroe, Boris Becker, Roger Federer, Rafael Nadal, bara för att nämna några.

John McEnroe och Boris Becker är spelarna som har vunnit turneringen flest gånger med fyra titlar var. Turneringens mest framgångsrike svensk är kanske lite överraskande Stockholm Opens nuvarande turneringschef – Thomas Enqvist, med sina tre titlar (-95, -96, -99). Den senaste svenska turneringssegern kom 2004 genom Thomas Johansson.

Amerikanen Tommy Paul spelade hem SO-titeln förra året då han besegrade kanadensaren och titelförsvararen Denis Shapovalov med 2-1 i set i finalen och båda dessa spelare är tillbaka i årets turnering.

Årets startfält

28 spelare ska göra upp om Stockholm Open-titeln och listan inkluderar två spännande spelare bland världens tio bästa just nu.

Årets stora dragplåster är definitivt världsfemman Stefanos Tsitsipas som går in i den här turneringen efter en fin insats i Astana Open, där han tog sig till final bara för en vecka sedan. I finalen mötte han ingen mindre än Novak Djokovic och fick se sig besegrad i två raka set. Tsitsipas är ingen nykomling till Stockholm Open – 2018 tog han sin och Greklands första ATP-titel någonsin just i denna turnering. Tsitsipas har nio ATP-titlar till sitt namn och har blivit runner-up i 14. Han inledde året med att gå till semifinal i Australian Open och har vunnit flest ATP-matcher på touren i år.

Britten Cameron Norrie har med sina fyra ATP-titlar och sex förlorade finaler klättrat ordentligt i rankingen de senast två åren och är för närvarande rankad 10:a i världen. Han tog sig dessutom till semifinal i Wimbledon tidigare i år. Det här är hans första framträdande i Stockholm Open.

Frances Tiafoe är tillbaka på Kungliga efter att ha tagit sig till semifinal i förra årets turnering. Den 17-rankade amerikanen är en otroligt populär spelare på touren och är känd som en showman. Han har en aggressiv spelstil med en okonventionell forehand och han kan mäta sig med de bästa när allt klaffar. Tidigare i år tog han sig till semifinal i US Open där han till slut förlorade en episk maratonmatch mot nya unga stjärnskottet Carlos Alcaraz efter fyra timmar och 19 minuter på banan.

Av nordiskt intresse får vi ställa hoppet till det blott 19-åriga stjärnskottet, Holger Rune . Dansken vann BMW Open i München tidigare i år där han överraskande slog ut Alexander Zverev i kvartsfinalen. Tidigare i oktober tog sig Rune till final i Sofia Open och är i dagsläget rankad 27:a i världen.

Roligt att se Sverigeettan Mikael Ymer tillbaka i turneringen efter tre års uppehåll. Han har visat på fin form på sistone och tog sig till semifinal i Citi Open i Washington i augusti, där han förlorade mot Nick Kyrgios som till slut vann turneringen. I franska öppna blev det stopp i tredje omgången då han stötte på en betydligt starkare Tsitsipas.

Finlands Emil Ruusuvuori är även han tillbaka i år med hopp om att gå längre i turneringen än förra året då det blev respass redan i första omgången. Ruusuvuori är rankad 52:a i världen och hans bästa resultat i år är när han nådde kvartsfinal i Cinch Championships på The Queen’s Club i London.

Vi superboostar Ymer och Ruusuvuoris första match i turneringen:

Mikael Ymer och Emil Ruusuvuori: Båda vinner med 2-0 i set: NU 5,00* (förr 3,25)

Unga svenska talangen Leo Borg är tillbaka i turneringen i år igen, men stöter på hårt riktigt motstånd i första omgången då han ställs mot regerande SO-mästaren Tommy Paul. Paret ställdes även mot varandra i förra årets turnering och då vann amerikanen med 6-4, 6-2.

 

På vår tennissida hittar du massor av marknader och de senaste oddsen på Stockholm Open och du kommer även hitta fina oddsboostar på Betway Boosts.