Novak Djokovic är regerande mästare, och kommer till Paris som nybliven vinnare av Roms ATP för en dryg vecka sedan. Mikael Ymer finns med i startfältet. Barbora Krejcikova försvarar titeln på damsidan där vi inte har något svenskt deltagande i huvudturneringen i år.

Årets turnering ser intressant ut på förhand utan en solklar favorit. Dock är de två favoritspelarna, Rafa och Djoko de två som sticker ut, eller kan någon outsider hitta vägen fram? Som exempelvis norrmannen Casper Ruud som haft fina resultat på sistone eller kanske Carlos Alcaraz som är den nyblivna mästaren av den pengastinna ATP1000-turneringen i Madrid.

Som bekant trivs spanjorer på grus där hela 15 vinnare varit spanska på 2000-talet, eller ja – Rafael Nadal har vunnit 13 av dom titlarna på det röda gruset. Svenskhoppet står som sagt till Mikael Ymer som letar efter sitt stora genombrott på Grand Slam-nivå. Gällande svenska framgångar får vi leta oss tillbaka till 1988 då Mats Wilander fick lyfta den åtråvärda bucklan.

Senast en svensk stod på centercourten var 2010 där Robin Söderling fick se sig besegrad av just Nadal där han åkte på en 0-3 förlust mot den stora mästaren från Mallorca. På damsidan har den 20-åriga polskan Iga Swiatek haft ett bra 2022 och vann i Paris 2020. Vi tror inte att det brittiska underbarnet Emma Raducanu kan räknas bort heller trots hennes tränarstrul i år. Damturneringen ser på förhand intressant ut. Följ med på all action från turneringen med oss.


Våra tips på turneringen:

Rafael Nadal vinner turneringen
Kan den mesta mästaren ta sin 14:e titel?

Iga Swiatek vinner turneringen {ODDS:770659827:1,80}
Håller storfavoriten från Polen hela vägen?

Outsidertips:

Casper Ruud vinner turneringen
Ska det bli norskt på tronen i tennis också?

Emma Raducanu vinner turneringen
Kan Emma hålla racket rätt i handen och överraska?


*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.

Se fler odds och all tennis hos Betway.