ATT VINNA US OPEN

Jon Rahm
Rory McIlroy är en av favoriterna att vinna på Brookline den här veckan efter att ha lyckats försvara sin titel i Canadian Open på St. George’s i söndags, men en annan europeisk stjärna verkar vara den främsta kandidaten till att ta säsongens tredje stora mästerskapstitel.

Rahm är titelförsvarare efter att han slutade på ett slag före Louis Oosthuizen på Torrey Pines förra året och vann sin första major. Spanjoren har chans att följa i fotspåren av tidigare US Open-mästarna Curtis Strange (1988-89) och Brooks Koepka (2017-18) genom att försvara sin titel följande år.

Trots att han slutade på en blygsam delad 48:e plats vid förra månadens PGA-mästerskap, så har Rahm slutat bland de 10 bästa i fem av sina senaste sju majors, inklusive topp fem-placeringar på både Masters och The Open 2021.

27-åringen går in i tävlingen efter att ha slutat bland topp tio i Memorial Tournament och kommer att bli svårslagen på Brookline den här veckan.

 

EACH WAY

Collin Morikawa

Med två segrar och tre slutplaceringar på åttonde plats eller bättre på sina senaste nio stora starter, har Morikawa visat sig vara en jämn och uthållig utmanare i de största evenemangen, och han ser ut att ha en stor chans på Brookline den här veckan.

Amerikanen gjorde karriärens bästa insats vid förra årets US Open med en delad fjärde plats, och tog sig tillbaka från den inledande rundan på 75 slag för att sluta fyra slag efter vinnaren Jon Rahm.

Morikawa har haft problem med formen på senare tid, och har slutat utanför topp 20 i sina senaste fem starter, men han slutade femma på Masters i april och hans prestation i tidigare majors betyder att han kan vara väl värt ett bet.

Att träffa fairways är enormt viktigt på Brookline, så 25-åringen borde passa bra på den här banan eftersom han rankas 21:a på PGA-touren när det gäller precision med drivern den här säsongen.

 

Max Homa

Morikawa, Bryson DeChambeau, Hideki Matsuyama, Jon Rahm och Scottie Scheffler har alla vunnit en major för första gången under de senaste två åren, och Homa kan mycket väl bli den nästa spelaren som får sitt genombrott.

31-åringen är i fin form och har slutat på 23:e plats eller bättre i sina fem senaste, inklusive en vinst i Wells Fargo Championship i maj och karriärens bästa slutplacering i en major med en delad 13:e plats vid PGA Championship.

Homa har ännu inte klarat cutten i US Open på tre försök, men han har vunnit två gånger den här säsongen och har tidigare tagit segrar på kvalitetsbanor som Quail Hollow och Riviera.

Bättre resultat i de stora evenemangen ser ut att vara nära förestående, och en delad femteplats vid Memorial Tournament nyligen tyder på att hans form är tillräckligt bra för att kunna ta ett stort steg framåt här.

David Lingmerth

Rankad blott 592:a i världen måste David Lingmerth ses som en riktig outsider, men han ligger på en delad andraplats med tre under par efter första rundan på Brookline.

Han verkar trivas riktigt bra när det gäller US Open. Han har klarat cutten tre gånger och slutade på en delad 17:e plats 2013 och en 21:a plats 2017.

Men hans bästa placering var i Oakmont 2016 då han kom på en fin tolfte plats, bara sju slag bakom segraren, Dustin Johnson.