Efter den förlösande 5-0-vinsten mot Portugal i söndags är Blågult tillbaka på arenan Leigh Sports Village i Wigan & Leigh på fredag kväll för att ta sig an Belgien i EM-kvartsfinal. Sverige verkade ju trivas riktigt bra på den arenan, så vågar vi hoppas på ännu en vinst och ett målfyrverkeri? 

Det råder ingen tvekan om att Sverige är storfavoriter och bör gå vidare till semin, men Belgien ska definitivt inte underskattas. 

Fridolina Rolfö om favoritskapet: ”Det är något som vi måste lära oss att hantera. Vi har kommit hit med inställningen att nå långt och vi måste visa att vi menar det”. Om risken av att underskatta Belgien sa hon vidare ”Om jag talar för mig själv så tycker jag att det är väldigt svårt att underskatta motståndarna när man är i en kvartsfinal. Det finns inga dåliga lag kvar och Belgien har verkligen överraskat. De hade inte en lätt grupp men de lyckades ändå sluta tvåa, så för min del finns det ingen underskattning.” 

Lagen har inte mötts sedan VM-kvalet 2009 då Sverige slog dem med 4-1 i deras egen bakgård, men det belgiska landslaget har utvecklats en hel del sedan dess och har flyttat upp i UEFA:s ranking från 32:a till 19:e plats. 

”De röda flammorna” som de också kallas kanske inte imponerade mot Island i sin första match, men de kom tillbaka från 1-0-underläge och lyckades rädda en poäng efter att ha tilldelats en straff i 67:e minuten. 

I andra gruppspelsmatchen tog de sig an världstrean och en av favoriterna till att vinna turneringen – Frankrike. Det var en match som Frankrike dominerade och borde ha vunnit bekvämt, men Belgien visade prov på god motståndskraft och förlorade till slut matchen med 2-1. 

Frankrike vann som väntat gruppen, men den övriga tre lagen i gruppen hade alla chans att gå vidare inför den avslutande gruppspelsmatchen. Trots att Island överraskande lyckades ta en poäng mot Frankrike, så lyckades Belgien hålla ut mot ett starkt Italien och ta sin första trepoängare i turneringen. 

Tittar man på belgarnas resultat i år, så gör laget sällan mer än ett mål när de ställs mot bättre motstånd och i den här turneringen har de lyckats skrapa ihop just ett mål per match.  

För Sveriges del så var det lite av en besvikelse att ”bara” ha fått med sig en poäng mot Nederländerna i inledningsmatchen och efter uddamålsvinsten mot Schweiz var frustrationen märkbar. Kosovare Asllani var minst sagt förbannad efter matchen, då hon ansåg att Sverige inte hade presterat på den nivå som man kan förvänta sig. Men mot Portugal lossnade äntligen spelet och Sverige satte fem bollar i nätet och höll nollan. Resultatet innebar att Sverige vann gruppen före Nederländerna och lyckades därmed undvika Frankrike i kvarten.

Vi erbjuder en storstilad superboost på kvartsfinalen: Sverige vinner och håller nollan (90 min) - NU 4,00* (förr 2,25) 

Om Sverige vinner kvartsfinalen mot Belgien så väntar hemmanationen England i Sheffield i semin på tisdag och på Betway hittar du massor av marknader och odds på Sverige - Belgien samt heta oddsboostar på Betway Boosts.