I videon berättar Joachim Johansson om varför Novak Djokovic är en sådan komplett spelare; om vad som krävs för att bli en toppspelare på hardcourt och vad spelare måste lyckas med för att besegra serben på hans favoritunderlag.

Djokovic tog sin första Australian Open-titel redan 2008 och har under årens lopp lyft vinnarpokalen hela nio gånger. Närmast den otroliga bedriften är Roger Federer och Roy Emerson med sina sex titlar var, så kan ”Djokern” koras som kungen av Melbourne.

Oddset på Djokovic att vinna Australian Open ligger för närvarande på

Till dags dato har den serbiske tennisstjärnan vunnit 92 singeltitlar i karriären, inklusive 21 Grand Slam-turneringar, sex ATP-slutspel och 38 ATP Masters Series 1000-titlar.

Hans senaste titel kom så sent som i söndags då han besegrade amerikanen Sebastian Korda i finalen av Adelaide International 1, men han fick kämpa hårt, då han förlorade första set med 6-7 och hade en matchboll mot sig i andra set, som han till slut vann med 7-6, för att sedan ta hem tredje set med 6-4.

Han har vunnit 34 matcher på raken i Australien sedan början av 2019 och 25 av sina 26 senaste tävlingsmatcher totalt.

Djokovics närmaste konkurrent är fjolårsfinalisten och världsåttan Daniil Medvedev 

Klicka på länken för alla odds på Australian Open.

 

På vår tennissida hittar du hundratals odds och marknader på Australian Open och på vår Betway Boosts-sida finns ett smörgåsbord av förhöjda odds på tennis och massor av andra sporter varje dag.

*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.