Alla senaste spel på NHL kan hittas på Betway Sport. Innan du lägger dina sport betting spel, se till att du läst vår experts NHL tips och NHL odds.

Det blir inte bättre än så här. Stanley Cup Playoffs är här och det är 16 lag kvar som ska slåss om en av de mest välkända troféerna av alla sporter. Årets fält ser ut som en riktig sammandrabbning ända fram till slutet, speciellt för lagen i Östra konferensen. De som står sist kvar efter denna tvåmånaderskamp kommer vara ett exceptionellt lag.

Så vilka blir det? Med en sådan maktobalans i NHL mellan öst och väst så är den stora frågan; kommer laget som kommer ut från Östra konferensen fortfarande ha tillräckligt med juice för att lyfta Stanley Cup-bucklan i en matchup mot de som nu tar sig vidare från Västra konferensen? Efter att ha fått slita så hårt mot några av ligans allra bästa lag på väg till finalen?

I Väst känns det som om Colorado och Calgary är på kollisionskurs inför finalen i Västra konferensen. Lagen ser starkast ut i listan och kommer inte behöva möta varandra före konferensfinalen. Vilket är goda nyheter för dem båda och dåliga nyheter för alla andra. Men eftersäsongen i NHL är sällan tråkig, allt kan hända och det är därför vi älskar den så mycket.

Låt oss ta en titt på några av de lag som jag tror har bäst chans i Stanley Cup.

Calgary Flames 

De är inte favoriterna, men jag tycker att de spelar den stil som är mest kapabel att vinna cupen. De är tighta defensivt och rankar trea i ligan i genomsnittliga mål per match. De har en elit toppkedja med MVP-kandidaten Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk och Elias Lindholm. Jag tror inte det finns ett lag i ligan som kommer kunna matcha den trion tillräckligt.

I Jacob Markström har de en beprövad målvakt som har spelat exceptionellt bra. Framför honom har de ett robust försvar som spelar ett fysiskt spel och försvarar sitt eget mål på exceptionell nivå.  

Slutligen; de coachas av Darryl Sutter som verkligen klickar med det här laget. Han har vunnit Stanley Cup två gånger som tränare för Los Angeles Kings och hans lag verkar alltid spela bättre i slutspelet. Det kommer inte bli lätt för Flames, men jag gillar verkligen oddset på dem just nu, ingen riktig storfavorit, men ett lag som har en riktigt bra chans.

Florida Panthers 

Panthers har inte vunnit en slutspelsserie sedan de gick till Stanley Cup-finalen 1996, än mindre varit nära att vinna Stanley Cup. I år är det något helt annat. Allt kring det känns annorlunda. De har en kärna av veteranspelare som växt upp tillsammans, en målvakt som spelar på en nivå som gör honom till en mycket kapabel Stanley Cup-backstop. Toppen av deras linup är också laddad med kapabla spelare.

Sergei Bobrovsky måste vara vass mellan stolparna, fast Panthers har bevisat att de kan överkomma sina problem ibland också. De har en av spelets bästa two-waycentrar i Aleksander Barkov, en förstklassig playmaker i Jonathan Huberdeau och ett brett register i målgörare hela vägen fram till deras forward lineup. Ett svårbesegrat lag på många olika sätt.

Defensivt så behöver de en frisk och spelklar Aaron Ekblad och han verkar närma sig. Och när han är redo så har de en stark kår som kan spela tufft och som kan flytta puckar snabbt över isen. Jag tror Panthers är byggda tillräckligt bra för att komma ut ur East.

Säkerhetsspel: Tampa Bay Lightning 

Håll ett öga på Lightning. De har en tuff matchup i första omgången med Maple Leafs, men om de tar sig ur den kan de bara rulla vidare, och om de rullar vidare: watch out. De är ungefär halvvägs nere på oddstavlan just nu och det gör att jag gillar dessa tvåfaldiga försvarande Stanley Cup-mästarna ännu mer. De har en målvakt som har bevisat det, de har ett lag som har gjort det två gånger i rad. Alla lagen är väl medvetna om deras sena uppvändning under sensäsongen och bör känna sig varnade. 

Men om du vill lägga ett spel på ett lag som kanske känns lite som en outsider,borde Lightning vara ett vettigt val. När de har ett fullt spelarutbud till sitt förfogande, kommer de att vara minst lika laddade som vilket annat lag som helst i ligan. 

Prognos för seriens första runda:

Västra konferensen

Colorado Avalanche vinner mot Nashville Predators i 4 matcher 

St. Louis Blues vinner mot Minnesota Wild i 7 matcher 

Calgary Flames vinner mot Dallas Stars i 5 matcher 

Edmonton Oilers vinner mot Los Angeles Kings i 6 matcher 

Östra konferensen

Florida Panthers vinner mot Washington Capitals i 6 matcher 

Tampa Bay Lightning vinner mot Toronto Maple Leafs i 7 matcher 

Carolina Hurricanes vinner Boston Bruins i 5 matcher 

New York Rangers vinner mot Pittsburgh Penguins i 6 matcher 

 

Ofta får vi se favoritfall på något sätt i de inledande playoffrundorna, vilka blir det den här gången? Eller håller favoriterna sig samman och vi får se ett långt, tungt slutspel? Oavsett vet vi att det finns garantier för spänning, hårda kamper och stora slutspelsskägg.

Det finns även ett (som vanligt) stort svenskintresse när det gäller NHL, några riktiga stora namn finns inblandade, New York Rangers Mika Zibanejad, Avalanches Gabriel Landeskog, Tampas Victor Hedman. Vilken svensk får chansen att lyfta bucklan i år? Jokrar finns, Elias Lindholm i Calgary hade en makalös 82-poängssäsong som bara slås av Håkan Loob och hans framfart i samma klubb säsongen 87-88. Filip Forsberg i Nashville likaså som lyft sitt målsnitt, och Adrian Kempe som gör sin bästa säsong i LA Kings.

Vem blir skrällen, vem lyfter bucklan vilka tar hem de åtråvärda pokalerna?

Hitta alla våra specialspel här.