Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna.

 


Fotbollsfebern stiger dag för dag inför den kommande EM-turneringen, vilket bekräftades tidigare i veckan då Blågult tog sig an Brasilien inför en rekordpublik på över 33 000 åskådare på Friends.

Efter att Brasilien nätade tidigt i EM-genrepets andra halvlek, kom Sverige tillbaka starkt och reducerade i 65:e minuten efter ett dröminhopp av Rytting Kaneryd som hade bytts in bara minuten tidigare. Bara två minuter senare gav Hurtig Sverige ledningen och 3-1-resultatet fastställdes av Blackstenius i 89:e minuten. Sveriges andra halvlek är ett styrkebesked som ger oss hopp om en pallplats i EM.  

Den 13:e EM-turneringen avgörs i England mellan den 6 och 31 juli. Sverige vann den inledande turneringen 1984 men har inte lyckats upprepa den bragden igen. Kommer det att bli 12:e gången gillt för Blågult?

På Betway råder det EM-feber med, vilket du snabbt kommer att inse när du besöker vår EM-sida. Där kommer du att hitta all världens marknader, de hetaste oddsen och vår spelbyggare.

 

Så här spelas EM

Turneringen spelas i fyra grupper med fyra lag i vardera grupp där alla möter alla. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till utslagsfasen och övriga lagen har spelat färdigt. Finalen spelas på Wembley den 31 juli som redan nu är utsåld sedan länge, så det borgar för ett nytt publikrekord för mästerskap i Europa för damfotbollen.

 

Sveriges grupp

Sverige spelar i grupp C tillsammans med Nederländerna, Portugal och Schweiz.

Det blir en mycket tuff start för de blågula, då de ställs mot världsfyran och regerande Europamästarna Nederländerna i inledningsmatchen. Ett lag som Sverige har förlorat mot tre gånger på raken, men det är alltid jämna möten och det är små marginaler som avgör. Hög tid för revansch med andra ord!

Därefter väntar Schweiz som är rankade 20 i världen. Sverige har slagit alpnationen fem gånger på raken och fyra av dem bekvämt. Det borde även bli tre poäng här, men allt kan hända i turneringsspel. Schweiz förbundskaptenen Nils Nielsen har gjort riktigt bra ifrån sig med otippade lag. Han ledde till exempel Danmark till finalen 2017 och besegrade tungviktarna Tyskland på vägen.

I sista gruppspelsmatchen ställs blågult mot 30-rankade Portugal där tre poäng borde inkasseras. Lagen har mötts i Algarve Cup de senaste åren och blågult har vunnit de två senaste mötena komfortabelt med 4-0 respektive 2-0, men förlorade mot portugiserna med 2-1 för drygt tre år sedan.

 

Sveriges spelschema

9 juli: Nederländerna - Sverige. Avspark 21.00, Bramall Lane - Sheffield

13 juli: Sverige - Schweiz. Avspark kl. 18.00, Bramall Lane - Sheffield

17 juli: Sverige - Portugal. Avspark kl. 18.00, Leigh Sports Village - Wigan & Leigh

 

EM-truppen

Målvakter: Jennifer Falk (Häcken), Hedvig Lindahl (fri agent), Zecira Musovic (Chelsea)

Försvarare: Jonna Andersson (Hammarby), Nathalie Björn (Everton), Magdalena Eriksson (Chelsea), Hanna Glas (Bayern), Amanda Ilestedt (Paris Saint-Germain), Emma Kullberg (Brighton), Amanda Nildén (Juventus), Linda Sembrant (Juventus)

Mittfältare: Filippa Angeldahl (Man. City), Hanna Bennison (Everton), Sofia Jakobsson (San Diego Wave), Elin Rubensson (Häcken), Johanna Rytting Kaneryd (Häcken), Caroline Seger (Rosengård)

Anfallare: Kosovare Asllani (Real Madrid), Stina Blackstenius (Arsenal), Rebecka Blomqvist (Wolfsburg), Fridolina Rolfö (Barcelona), Lina Hurtig (Juventus), Olivia Schough (Rosengård)

 

Vad talar för Blågult i EURO 2022?

Sverige går in i turneringen med en stark trupp som består av en välavvägd blandning av yngre talanger och spelare med lång erfarenhet. Sverige stoltserar med några av de bästa spelarna i turneringen, men framför allt är Blågult ett väldigt tajt och samspelt lag som är mentalt redo att ta sig an vilket motstånd som helst.

 

På vår EURO 2022-sida hittar du alltid de senaste oddsen och alla marknader du kan förvänta dig plus mer. Dessutom erbjuder vi massor av förhöjda odds på turneringen. Vi lägger ut nya boostar varje dag under turneringen, så titta in på Betway Boosts för att dra fördel av några riktiga oddsklipp.

Vi erbjuder även en superboost inför avspark nästa onsdag som lyder:

Sverige vinner grupp C – NU 4,00* (förr 2,25)
 
*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.