Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna.


Förberedelserna är över och efter en lång sillysäsong med rykten, tränarbyten, övergångar och en hel radda upptaktsmatcher så ska alla bitarna vara på plats i och med helgens startskott.

Vilka lag kommer att försvara förväntningarna, vilka kommer att floppa eller överraska och vilket lag kommer att vara herre på täppan i november? Svaren får vi under de kommande åtta månaderna. Så häng med på den oförutsägliga berg- och dalresan med oss på Betway.

Vi är med från första avsparken till sista avblåsningen och du kan följa hela härligheten på din mobil med vårt flöde.

Som alltid har vi massor av marknader på alla matcher, men föredrar du att snickra ihop dina egna bets, så utforska spelbyggaren där du kan använda din fotbollskunskap och kreativitet för att sätta ihop specialspel med upp till 10 val per match. Gå till vår fotbollssida och klicka på matchen du vill spela på, så hittar du spelbyggaren i fliken bredvid huvudmarknaderna.

Och vill du lägga spel på längre sikt så kolla in våra vinnarmarknader för lag som slutar topp tre och vilket lag som vinner Allsvenskan.

Inför premiären har vi kollat upp dagsläget på fjolårssegraren och två av säsongens största vinnarkandidater.

BK Häcken tog ett historiskt första SM-guld 2022, men hur kommer de att klara sig utan skytteligavinnaren Alexander Jeremejeff? Fram till nu så har inte det i alla fall inte varit något problem, då spelare som Sadiq, Sonko och Traore med flera har klivit fram och visat prov på sina målgöraregenskaper under försäsongen. Laget ser stabilt ut och är i final i Svenska Cupen efter imponerande 3-0-segrar mot både Norrköping och Djurgården i kvarten respektive semin. För att ersätta långtidsskadade Blair Turgott förstärkte laget nyligen med norske forwarden Ola Kamara och på försvarssidan signades högerbacken Simon Sandberg från Hammarby. Ett vinnarspel på Häcken ger just nu oddset .

Ska man tro på oddsen så är Sveriges mesta mästare, Malmö FF, för närvarande favoriter till att bärga guldet trots ännu ett tränarbyte där laget måste anpassa sig till en ny spelidé. Dessutom har laget har tappat/lånat ut flest spelare av alla de allsvenska lagen sedan förra säsongen, inklusive nyckelspelare som Toivonen och Berget med flera. De har dock förstärkt med återvändande högerbacken Anton Tinnerholm, såväl som brasilianske försvararen Gabriel Busanello, Taha Ali – den spännande yttern från Helsingborgs IF, offensiva spelaren Stefano Vecchia och kanadensiske landslagsspelaren Derek Cornelius med flera. Kommer det spännande nybygget att bära frukt?

Djurgårdens IF var med i racet om SM-guldet hela förra säsongen, men tappade på slutet och fick nöja sig med en andra plats. Laget har matchats ordentligt de senaste månaderna med Europaspel och en Cupresa som tog laget till semifinal och lär vara med i den allsvenska toppstriden även i år. På övergångsfronten tappade laget bland annat Hjalmar Ekdal under vinteruppehållet, men har värvat bra med spelare som Oliver Berg, Jacob Bergström, Lucas Bergvall, Carlos Moros med flera. Djurgården har en bred trupp som ser stabil ut och har en riktigt bra målvakt i Jacob Widell Zetterström. Oddset på att laget lyfter SM-pokalen ligger för närvarande på .

Hammarby IF har varit med och nosat i toppen de senaste åren och slutade 3:a i fjol. Efter en bra försäsong snubblade Hammarby på semihindret i svenska cupen mot Mjällby, detta efter att ha slagit ut AIK i kvarten. Laget har undergått en renovering under vintern och sålt av bärande spelare från fjolåret, men samtidigt tagit in spelare som den offensiva mittfältaren Adi Nalic från MFF, ytterbacken Simon Strand från Elfsborg, centrala mittfältaren Tesfaldet Tekie och en hel rad unga lovande spelare som August Mikkelsen, Viktor Djukanović med flera. Ett spel på Hammarby att vinna Allsvenskan ger just nu oddset .

Det blev en blygsam femteplats för alltid så haussade AIK i fjol. Turbulensen inom klubben har varit stor det senaste året med sparkad tränare och sportchef, samtidigt som rutinerade profilerna Per Karlsson, Mikael Lustig och Sebastian Larsson la skorna på hyllan och Nabil Bahoui, Nicolas Stefanelli och Yasin Ayari lämnade klubben. Laget har dock lånat in den danske forwarden Viktor Fischer från Royal Antwerp FC – en spelare som mycket väl kan bli Allsvenskans stora utropstecken i år. Andra tillskott inkluderar den unge anfallaren Omar Faraj och portugisen Rui Modesto, som är en snabb och mycket löpstark spelare som kan spela både winger, högerback och ytter. Lägg till det rutinerade mittfältaren Jimmy Durmaz, såväl som hans 11 år yngre bror Elias med flera. Så kommer den nye chefstränaren Andreas Brännström kunna implementera sina spelidéer och styra Solna-klubben till deras 13:e titel i år? Möjligen om nyckelspelare som Guidetti, Milosevic, Durmaz och Fischer med flera kan hålla sig skadefria.

Seriens övriga 11 lag får ses som outsiders, men i fotboll vet man ju aldrig – Leicester Citys bragd i premier League säsongen 2015/16 är ju legendarisk.