Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna på esport. Betway är en av världens ledande spelsidor både när det gäller odds och casino, men vi ligger också i framkant när det gäller esport och vi är stolta sponsorer till det nu legendariska svenska esportlaget NiP.

Esportbranschen har som sagt genomgått en otrolig utveckling de senaste åren och skapat en ny rörelse i gamingvärlden Den professionella esportscenen kan idag stoltsera med världens bästa talanger där de större evenemangen hålls på stora idrottsarenor.

Esport följs av över en halv miljard fans runtom i världen idag och det är mycket tack vare att man kan titta på all action live via streamingtjänster som Twitch och Youtube, men det går även bra att titta live på Betways esportsida med. Ser du en playsymbol bredvid oddset så vet du att matchen streamas. När playsymbolen är lila har streamen påbörjats och när den är grå så vet du att matchen inte har startat än, men att den kommer att streamas närmare starttiden.

Du kan även få uppdateringar på mobilen genom att följa matcher, lag och event i vårt flöde.

 

Vad bör man tänka på innan man börjar spela på esport?

Som med all betting är kunskap om det man bettar på A och O för att ha en bättre chans till framgång.

Varje esport har sina egna egenskaper och regler. Lär dig mer om esporten du är intresserad av att spela på, studera lagen och hur lagen har presterat historiskt sett och deras nuvarande form.

 

Vilka är de vanligaste esportmarknaderna?

Väl inne på vår esportsida så kommer du snabbt upptäcka det massiva utbudet av marknader och odds att välja mellan. Här är bara några av våra huvudmarknader:

Matchvinnare

Matchvinnare är ett av de vanligaste bettingalternativen inom sport och så även inom esport. Som namnet antyder spelar du helt enkelt på vilket lag som kommer att vinna matchen.

Karthandikapp

Handikappspel är ett spännande spelalternativ där ett av lagen ges ett handikapp för att vinna. På den här specifika marknaden kommer ett av lagen hypotetiskt att starta matchen med till exempel +1,5 kartor eller så kan du spela på att det andra laget startar med -1,5 kartor.

Över/under kartor

På denna marknad spelar du på om det kommer att bli över eller under ett visst antal kartor i matchen.

Rätt resultat

Precis som namnet antyder spelar du på matchresultatet.

Det finns många andra intressanta marknader där du kan spela specifika kartor med och vi listar dem under varje respektive spel här nedan.

 

Vilka esporter kan man spela på hos Betway?

Vi erbjuder odds och marknader på ett mycket stort utbud esport-turneringar stora som små. Flest odds hittar du på de större eventen inom CS:GO, League of Legends och Dota 2, men det är väl värt att utforska hela vårt utbud. Här är några av de mest populära spelen.

 

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive, vanligen kallat CS:GO, är ett lagbaserat FPS-spel (förstapersonsskjutare) som spelas över 30 rundor. I spelet ställs två lag mot varandra, där ett lag placerar ut en bomb medan det andra antingen försöker desarmera den eller förhindra att den placeras ut. Lagen har fem spelare var och spelar 15 rundor var som anfallare och försvarare.

Största ligorna och turneringarna: BLAST Premier: World Final, BLAST.tv Major, Intel Extreme Masters, ESL Pro League, Gamers8, Hussar Cup

Spelmarknader på specifika kartor: vilket lag som vinner kartan med eller utan handikapp; rundor totalt; om kartan går till förlängning; om det blir ett udda eller jämnt antal rundor i matchen; spel på pistolrundor; om bomben kommer att planteras i en viss runda; vinstmetod; diverse spel på kills; segermarginal; antal rundor som vinns genom att bomben desarmeras eller exploderar; metoder för hur kills utförs; vilket lag som vinner flest clutches; om någon spelare gör ett ace; flest första kills; flest clutches och mer.

 

League of Legends

League of Legends är ett lagbaserat strategispel där två lag vars fem övermänskliga mästare försöker förstöra den andres bas (Nexus). Det finns över 140 mästare med olika egenskaper att välja mellan och gör man rätt val så kommer de att hjälpa till att säkra kills, ta ner torn och plocka hem segern genom att förstöra fiendens Nexus.

Största ligorna och turneringarna: LEC, LCS, LPL, LCK, LoL Worlds

Spelmarknader på specifika kartor: vilket lag som vinner kartan; vilka hjältar som väljs; laget som får flest kills; kills totalt; kills totalt av ett lag; laget som tar first blood; över- och undermarknader för antal förstörda torn; drakar dödade totalt och guld; laget som dödar första baron; båda lagen dödar en drake; spel på elemental dragon; om något av lagen gör en quadra- eller en penta kill; laget som förstör den första inhibitorn och mer.

 

Dota 2

Dota 2 är ett RTS-baserat (Realtidsstrategi) och MOBA-liknande (Multiplayer Online Battle Arena) lagspel med inslag av RPG (rollspel). Spelets två lag (Radiant och Dire) har fem spelare vardera vars huvudmål är att förstöra fiendens Ancient i deras fäste. Dota Pro Circuit kulminerar i världens största esportturnering – The International, som förra året hade en prispott på nära 19 miljoner dollar och året dessförinnan på hela 40 miljoner dollar.

Största ligorna och turneringarna: ESL One, The International, Dota Major Championships, Riyadh Masters, DreamLeague

Spelmarknader på specifika kartor: vilket lag som vinner kartan; hjälten som väljs; laget som tar first blood; laget som får ett visst antal kill; laget som får flest kill, inklusive massor av handikappmarknader; över/under ett visst antal kills; först till ett visst antal kills; kills totalt; laget som förstör första tornet eller första barackerna; vilket lag som plockar upp 1:a Aegis of the Immortal; över/under en kartas speltid; om en spelare får en beyond godlike; om någon gör en ultra kill, får en rampage och mer.

 

Valorant

Valorant utspelar sig på en version av jorden i en nära framtid efter en händelse som kallas First Light. Spelet är ett karaktärsbaserat och taktiskt skjutspel som kombinerar de bästa egenskaperna från populära esportspel som Overwatch, CS:GO och R6S. Varje lag består av fem spelare där varje spelare tar på sig rollen som agent.

Målet är att bli laget som vinner 13 rundor först. För att lyckas med det måste spelarna antingen eliminera motståndarlagets spelare eller slutföra målet som de har tilldelats.

Största ligorna och turneringarna: Valorant Champions Tour (VCT), Valorant Champions, VCT Masters, Game Changers Championship

 

Call of Duty

Call of Duty är ett FPS-spel som publiceras av Activision. Till skillnad från de flesta andra e-sporter spelas Call of Duty på nya titlar varje säsong. Den senaste utgåvan är alltid den som används när det gäller tävlingsspel.

I CoD möts två lag med fyra spelare vardera i en serie i bäst av fem och spelas med tre olika spellägen som alla har sina specifika mål. Lägena kan variera något, men ordningen i en bäst av fem-serie är vanligtvis Hardpoint, Search and Destroy, Capture the Flag/Uplink/Control, Hardpoint, Search and Destroy.

Största ligorna och turneringarna: Call of Duty League, Call of Duty Challengers

 

Overwatch

Overwatch släpptes 2016 av Blizzard Entertainment och är ett MOBA-spel i första person som utspelar sig i en framtid där en konflikt mellan robotar och mänskligheten har gjort det nödvändigt att skapa en insatsstyrka som kallas Overwatch. I spelets tävlingsläge delas spelarna in i två lag om sex personer och tävlar på en mängd olika kartor och speltyper.

Största ligorna och turneringarna: Overwatch League, Overwatch World Cup

 

Rainbow Six

I Rainbow Six behöver man behärska konsten att oskadliggöra motståndare och föremål med hjälp av olika vapen. Det är ett realistiskt, lagbaserat FPS-spel som kräver både perfekt taktik och utförande för att gå vinnande ur striden. Två lag med fem spelare i varje spelar attack mot försvar och lagen kan välja mellan över 65 operatörer som var och en tillför unika tillbehör och anpassningsbara typer av vapen.

 

Största ligorna och turneringarna: BLAST R6 Major, Gamers8, Six Invitational

Dessa är bara några av alla esporter du kan spela på hos Betway. På vår esportsida hittar du ofta odds och olika marknader för följande spel:

Starcraft II

Age of Empires

Rocket League

Honor of Kings

Mobile Legends

Warcraft II

Arena of Valor

Apex legends

Halo

Starcraft Broodwar

Age of Empires

Crossfire

Brawl Stars

Free Fire

PUBG

World of Warcraft

 

Besök vår esportsida för all odds och marknader.