Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna på NBA. 

 

Vilka tror du kommer vinna NBA-mästerskapet den här säsongen? Det är en bra fråga. Jag har två lag – jag tror att det kommer att stå mellan Milwaukee eller Boston. Jag känner att Milwaukee har ett komplett lag med Giannis [Antetokounmpo] och Dame [Lillard]. Jag känner verkligen att de är väldigt starka. Dame har något att bevisa i år, och jag tror att Giannis också känner det. Och sedan har Boston uppenbarligen ytterligare ett komplett lag efter att ha lagt till Jrue Holiday. De förlorade Marcus Smart, vilket var en stor förlust eftersom han är en stark och bra ledare, en fantastisk defensiv spelare och jag tror att han var ett ankare för deras spelstil. Men de har lagt till Jrue Holiday precis som en annan bollhanterare, en annan målskytt, en annan försvarare. Det är mina två favoriter att vinna.

Några tankar om tidiga MVP-favoriter?

Jag tror att om Boston i år äntligen kan komma över den puckeln och vinna ett mästerskap, har jag Tatum som favorit för MVP. Jag tror att han har en möjlighet, helt klart.

Några överraskande lag som du tror flyger under radarn?

Jag tror OKC, det är min chockerare i år. OKC har en fantastisk ung kärna, och Shai [Gilgeous-Alexander] växer fram som en stjärna i NBA just nu. Jag gillar verkligen hur han spelar, och min överraskande spelare för säsongen är i deras lag – Jalen Williams, håll koll på honom i år. Jag gillar honom verkligen, jag tror att han kommer att visa att han är en framtida startare i NBA och kan potentiellt bli en all-star.

Det har varit mycket hype kring Victor Wembanyama under den här försäsongen – vad tycker du om honom? Tror du att han är låst som årets rookie?

Jag tycker att Victor är en väldigt bra spelare, en speciell talang – en i sitt slag. Han kommer definitivt att göra laget bättre på båda sidor av planen. Jag tror att han kommer att förändra basketspelet, på något sätt snabba upp spelet lite med sin spelstil, sprida ut lite, lägga skott och sedan bara springa till andra änden av golvet. Men jag tror att Scoot Henderson kommer att ge honom en ”run for the money”. Jag tror att det kommer att vara riktigt nära. Nycklarna har överlämnats till Scoot i Portland och jag tror att det kommer att bli en tävling hela säsongen mellan dessa två.

Ditt tidigare lag, Celtics, är en av favoriterna att vinna mästerskapet i år. Tror du att de kan göra det, eller åtminstone vinna East och överträffa Milwaukee? Det gör jag. Under eftersäsongen är det en fråga om spelare. Vem är frisk? Om Celtics är friska runt den tiden är de mina favoriter att vinna överhuvudtaget. Om Jalen Brown kan hålla sig frisk i år, och Kristaps Porzingis, så gillar jag verkligen deras chanser att vinna ett mästerskap. Speciellt Al Horford har haft en fantastisk karriär, och Jrue Holiday, jag tror att han är en av de mest underskattade spelarna i NBA någonsin. Så de är mina favoriter att vinna, speciellt om de vinner East och slår Milwaukee.

Celtics har utan tvekan tappat en del djup från tidigare år. Ser du att det är en faktor?

Jag tycker fortfarande att de har en bra lista av spelare och har en riktigt bra tränare. Jag har verkligen gillat Payton Pritchard, han är en riktigt bra spelare och jag tror att han också är underskattad, och nu kommer han att få möjligheten att verkligen visa vad han kan. Jag älskar hela deras lag, och jag tror fortfarande att även med deras upplägg kan de få det gjort.

Ett annat av dina tidigare lag, Detroit Pistons, kommer äntligen att få Cade Cunningham tillbaka från skada. Hur viktig kommer den här säsongen att bli för honom och för Pistons, när det gäller var de är i den här ombyggnaden?

Först och främst, vill jag säga att jag är ett stort Cade Cunningham-fan. Jag har alltid varit ett fan av hans spel. Jag känner att han alltid har varit en spelare flera år före sitt spel. Men det viktigaste för Cade är att bara vara frisk. Om Cade kan hålla sig frisk i år tror jag att Detroit kan vara ett anständigt lag. Jag tror inte att de kommer att ta sig till slutspelet och jag känner fortfarande att de är ett par år bort i den här återuppbyggnadsprocessen. Jag älskar deras tränare, de har en bra GM, men jag tror fortfarande att de är några år bort.

 

Vi har pratat om att East är laddat, så det kommer inte precis att bli en lätt resa för dem, men de kanske kan smyga in en play-in plats?

Ja, jag hoppas det. Jag tror, återigen, om Cade kan hålla sig frisk så tror jag jag verkligen på deras draftval. Jag tror att ett play-in-spel bara kommer att bli svårt. East är ganska laddat i år, och de är fortfarande ett ungt lag, ny tränare, ny spelstil. De måste fortfarande lära sig att spela med varandra i ett helt nytt system.

 

Du var NBA-mästare med Lakers. Hur reflekterar du över den säsongen?

Utanför kanske mitt andra år i NBA – Celtics-laget som jag spelade för – hade det Lakers-laget, som jag visste från dag ett av träningslägret, en chans att vinna ett mästerskap. Det va liksom ett speciellt lag, Rob Pelinka gjorde ett fantastiskt jobb med att sätta ihop det från toppen till botten. Du har inte alltid en möjlighet att ha gratisagenter som du typ bara kan plugga och spela och placera dem på perfekta platser. Det var ett speciellt, speciellt lag och ett speciellt år för det laget. Så jag är tacksam för den möjligheten.

 

Hur var det att spela med LeBron James? Dyka upp varje dag, träna med honom.

LeBron är en speciell spelare, en speciell talang. Hans inställning till spelet varje dag är något som jag respekterar – att komma in, vara den första där, den sista som lämnar varje dag. Det pushar dig verkligen som spelare och som lagkamrat att vara den bästa spelare du kan vara, att se någon på den nivån som ger så mycket till spelet, varje dag, på och utanför plan. Allt du kan göra är att respektera det.

 

Är han THE GOAT i dina ögon?

Herregud, det är en svår fråga. Vill du veta något? Jag tror att alla har en GOAT. Jag respekterar alla spelare som har kommit före oss. Varje enskild spelare, speciellt alla spelare som verkligen har revolutionerat spelet. Du vet, vissa kanske säger Oscar Robinson, vissa kan säga Julius Erving, sen har du Michael Jordan förstås. Men jag tror att alla har en GOAT. Även om LeBron är min så är hans GOAT förmodligen Michael Jordan. Jag tror att det är all respekt vi har för varandra, och erkännande av de som kommer före. Jag tror att han är där uppe som GOAT. Jag har mycket respekt för honom.

 

Det pratas om att han vill spela med sin son Bronny i ligan. Tror du att han fortsätter?

Definitivt.

 

Tror du att Lakers har tillräckligt med bra roster här för att få ihop det till ett nytt mästerskap?

Ja, jag tycker att de har ett riktigt bra lag i år. Men West har fortfarande Clippers, Phoenix, uppenbarligen. Och då kan du aldrig räkna bort Denver. Jag tror att Denver fortfarande potentiellt kan komma från West. De har ett riktigt bra lag och närhelst Jokic är på planen så tror jag alltid att de har en chans att vinna.

 

Du nämnde Clippers, det finns många förväntningar på Kawhi [Leonard] och Paul George. Skulle du säga att deras tid hittills har varit en besvikelse? Eller är boken ännu inte skriven för dem?

Jag tror inte att boken är skriven än. Jag skulle inte säga att det har varit en besvikelse, bara av respekt för dem, för skador är aldrig kul. Det har dock varit olyckligt. Jag hoppas att de i år kan hålla sig friska, för jag tror verkligen att de har en poäng att bevisa. De har ett bra lag, bra tränare, bra organisation. Jag tror verkligen att de potentiellt kan göra lite ljud under eftersäsongen i år.

 

Tycker du att de åtminstone borde underhålla bytessamtalen för James Harden för att försöka få dem över den puckeln?

Om det kan hända tror jag verkligen att han kan hjälpa det laget. Joel Embiid är en riktigt bra spelare på båda sidorna av golvet, och jag tror att James Harden spelade sin roll i att hjälpa det där MVP-loppet som bara han kunde göra. All respekt till James Harden, jag tror verkligen att han hjälper alla lag han är i och kan göra många människors jobb enklare. Han gör Clippers till en mästerskapsutmanare om det bytet sker.

 

Jimmy Butler har skapat rubriker för sin nya emo-frisyr. Fick du höra om det, och vad tycker du där?

Jag fick höra det. Jag gillar det. Jag menar, det är underhållning. Han ville att alla skulle veta att han är upprörd, han är ledsen, han är i sina känslor. Det är olyckligt att de inte kunde få några av de stora fria agenterna eller göra några stora affärer i somras, men de är en bra organisation, bra tränare. De är fortfarande i flocken varje år på grund av sin kultur.

 

Tror du att det finns en chans för dem att ta sig tillbaka till finalen i år och kanske till och med komma över den puckeln och slutligen vinna mästerskapet för Jimmy Butler?

Nej det gör jag inte. Jag känner att de kanske kommer till andra omgången av slutspelet. Jag vill inte bara säga nej, för Erik Spoelstra är en så bra coach och när det kommer till slutspelsbasket så kan han verkligen få killarna att ”lock in”, och hans spelplan kommer att vara på pricken. Han kommer att förbereda spelarna och sätta dem i position för att bli framgångsrika. Men jag känner mig lite som Bucks med Damian Lillard – det är svårt att slå de killarna. De har kunnat slå Milwaukee tidigare, men inte i år. Inte med Dame, det händer bara inte.

 

Om Khris Middleton kan hålla sig frisk för Milwaukee, vilket inte har varit fallet de senaste åren, måste man se dem som förmodligen laget att slå, eller hur?

Ja, och då är jag inte säker på hur mycket han spelar i år och bidrar till laget. Men MarJon Beauchamp, jag tror att folk sover på honom i år. Jag har känt honom sedan han var liten. Han är en mycket begåvad, hårt arbetande, och jag tror att han kan få ett framgångsrikt år också för dem från bänken.

 

Och slutligen, antalet kanadensare i NBA har växt fram de senaste åren, med killar som Jamal Murray, Shai Gilgeous-Alexander, RJ Barrett. Vad säger du om den utvecklingen?

Jag tycker att det är speciellt. Mitt sista år på gymnasiet lade jag verkligen märke till kanadensisk basket. Jag känner att det alltid har funnits talangfulla spelare, men det är som att en växel bara vänt för dem. När en spelare väl kunde ta sig till NBA och öppna dörren för alla andra, har de alltid haft talang. Jag tror att de karibiska rötterna med många av spelarna också, deras atletiska förmåga, tycker jag, alltid var ungefär lika med den amerikanska spelstilen, och deras skicklighet var europeisk basket. Så den kombinationen av de två gjorde dem till riktigt unika spelare, och jag bara älskar deras spelstil. Jag känner att det kommer att bli fler och fler kanadensiska basketspelare i NBA, på grund av deras stil. De är helt enkelt riktigt bra spelare.

 

 

Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna på basket.