Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna på NBA. 

NBA All-Star Game erbjuder fans en sällsynt möjlighet att bestämma, eller åtminstone ha något att säga till om, när det gäller vilka spelare de vill se på plan.

Medan NBA backade bort från ren röstning från fans 2017, så utgör fansens åsikt fortfarande 50 procent av den totala All-Star-röstningen.

Det betyder att de 10 spelarna som valts ut att starta för All-Star-laget är bland de mest populära spelarna i NBA varje säsong.

Men när vi går mot 2023 års All-Star Game, vilka är de mest populära All-Stars bland fans runt om i ligan just nu?

För att ta reda på det använde vi avlyssningsverktyget för sociala medier, Linkfluence, för att sammanställa fansens åsikter.

 

Vilka All-Stars pratas det mest om?

Den första frågan vi ville svara på var helt enkelt: vilka 2023 NBA All-Stars pratas det mest om på sociala medier?

Sociala medier har gett sportfans möjligheten att få kontakt med andra om diskussioner kring favoritlag och spelare som aldrig förr, och All-Stars brukar vara några av de mest diskuterade spelarna under säsongen.

Debatten kring All-Star-kandidater och urvalet blir mer och mer upphettat närmare inpå spelet, så vi fokuserade vår uppmärksamhet på antalet inlägg på Twitter, Facebook och Instagram sedan 1 januari 2023.

 

Här är resultaten:

Föga överraskande är det LeBron James som kommer ut i toppen, med mer än 264 000 inlägg på sociala medier på Twitter, Facebook och Instagram sedan årsskiftet.

Los Angeles Lakers forward, som blev NBA:s bästa målledare genom tiderna den 7 februari, var den mest röstade All-Star den här säsongen med 7,4 miljoner röster och passerade Kareem Abdul-Jabbar.

Under det nuvarande All-Star-formatet, som ser spelaren från varje konferens som fick flest röster att nomineras till lagkapten, kommer han att välja Team James från startpoolen.

 

Tvåa på listan är James tidigare lagkamrat Kyrie Irving, som har nämnts mer än 187 000 gånger på sociala medier sedan 1 januari.

Irving valdes ut som en All-Star medan han var hos Brooklyn Nets, men har sedan dess flyttat till Dallas Mavericks i en storsäljande deal, vilket till viss del förklarar mängden konversationer om honom.

Kevin Durant, som också valdes ut som Nets-spelare men som sedan byttes till Phoenix Suns, är trea på listan med 127 998 omnämnanden i sociala medier.

Durant kommer tyvärr inte att vara med i All-Star Game på grund av skada, men bör vara tillbaka i god tid till NBA-slutspelet, och fick tredje flest fansröster i år med 6,5 miljoner.

Näst upp är Giannis Antetokounmpo från Milwaukee Bucks, med 108 926 sociala omnämnanden. "The Greek Freak" fick flest röster i Eastern Conference med 6,7 miljoner, och kommer att vara kapten för Team Giannis mot Team James.

Stephen Curry från Golden State Warriors var den femte mest omtalade spelaren på sociala plattformar med 79 538 inlägg.

Han följs av Luka Doncic (49 260), Donovan Mitchell (35 504), Jayson Tatum (34 759), Nikola Jokic (26 915) och Zion Williamson (19 137).

 

Vilka NBA All-Stars är mest populära?

Så, nu vet vi vilka All-Stars det pratas mest om, men vad sägs då om dem?

Med Linkfluences sociala lyssningsverktyg kan vi bryta ned konversationer om varje spelare efter sentiment, och visa andelen inlägg som är positiva, negativa och neutrala.

Med hjälp av denna information kan vi se vilka All-Stars som är mest älskade bland fans på sociala medier.

 

Här är resultaten:

Återigen, det finns en klar nummer 1 här, med James som fick det överlägset mest positiva sentimentet på sociala medier, med 21,96 procent av inläggen om honom som är positiva.

Det faktum att James just blev den högst rankade spelaren i NBA:s historia förklarar förmodligen på något sätt skillnaden på fem procent mellan honom och resten av All-Star-starterna.

En sådan bedrift inträffar inte särskilt ofta, och även fans som har kritiserat LeBron för hela hans karriär kommer att ha tvingats beundra hans storhet under de senaste veckorna.

En annan all-time great är Curry, tvåa på listan, med 16,36 procent positivt sentiment på sociala medier.

Curry kommer efter en fjärde mästerskapsvinnande säsong med Warriors och fick näst flest fansröster i Western Conference med 5,8 m.

Golden State kämpar lite i år men förblir i slutspelsstriden i väst med 28-28, med Curry i snitt 29,4 poäng per match.

 

På tredje plats kommer Denver Nuggets center Nikola Jokic med 16,20 procent positivt sentiment.

Den två gånger försvarande MVP:n genererade den näst minsta mängden konversationer på sociala medier, men vad han genererade var generellt sett positivt.

Inte långt bakom honom med 16,20 procent är Cleveland Cavaliers guard Mitchell, som fortsätter att understryka sin status som en riktig superstjärna.

Detta är Mitchells första säsong i Cleveland efter fem säsonger i Utah, och hans fjärde raka All-Star-val.

Femte på listan är Antetokounmpo, med 15,85 procent positivt sentiment.
Den tvåfaldiga MVP:en är ett av de största namnen i NBA och har förtjänat sitt sjunde raka val som All-Star.

Och så avrundar vi listan med Irving (15,09 %), Durant (14,79 %), Tatum (14,47 %), Doncic (14,46 %) och Williamson (9,22 %).

 

Kung James

Det finns många saker vi kan ta med oss från dessa data från sociala medier, men det finns en slutsats som vida överglänser allt annat: LeBron James förblir den obestridda kungen av NBA.

Under sin 20:e säsong i ligan är James fortfarande den spelare som det pratas mest om, och den spelare som väcker mest beundran från fansen.

Han kommer att behöva ge plats åt den yngre generationen någon gång, men för närvarande innehar kung James tronen.

Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna på NBA.