Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa marknaderna på ishockey. 

NHL är i full gång och vi ser ett flertal svenskar på isen i samtliga lag. Varför är vi så grymma på skridskor?


1. Kulturell betydelse: Ishockey har djupa rötter i den svenska kulturen och har spelats i landet sedan slutet av 1800-talet. Sporten har en betydande följarskara, och många unga svenskar växer upp med att spela hockey från en tidig ålder.

2. Infrastruktur: Sverige har en välutvecklad infrastruktur för ishockey. Landet har ett stort antal ishallar som gör att sporten är tillgänglig över hela nationen. Tillgången till faciliteter och resurser bidrar till utvecklingen av talangfulla spelare.

3. Utvecklingsprogram: Sverige har fokus på spelarutveckling. Svenska Ishockeyförbundet investerar i ungdomsprogram, träningsläger och tränarutbildningar. Dessa program syftar till att odla unga talanger och ge dem de nödvändiga färdigheterna och kunskapen för att lyckas inom sporten. Dessutom har klubbarna i Svenska hockeyligan (SHL) välrenommerade ungdomsakademier som fokuserar på att utveckla spelare från ung ålder.

4. Betoning på skicklighet och teknik: Svensk ishockey är känd för sitt fokus på tekniska färdigheter, skridskoåkning och hockeyförståelse. Den svenska spelfilosofin betonar ofta kreativitet, smidighet och finesse snarare än fysiskitet. Detta fokus på skicklighetsutveckling har bidragit till framgången för svenska spelare på internationell nivå.

5. Stark nationell liga: Svenska hockeyligan (SHL) betraktas som en av de bästa professionella ligorna utanför Nordamerika. Ligan erbjuder en konkurrenskraftig miljö för svenska spelare att utvecklas och visa upp sina färdigheter. Att spela mot skickliga motståndare i SHL hjälper svenska spelare att nå sin fulla potential och förbereder dem för internationell tävlan.

6. Internationell framgång: Sverige har konsekvent haft framgång på internationell nivå och har vunnit många medaljer i turneringar som OS, VM och JVM. Denna framgång motiverar och inspirerar unga svenska spelare att satsa på hockey och sträva efter excellens.


Sporten är mycket konkurrenskraftig och många andra länder har också producerat talangfulla spelare och lag så klart. Betway erbjuder flertal marknader och betting på NHL, SHL, Liiga, U20-turneringar och ishockey-VM.


Hitta alla ishockey odds hos Betway inför nattens NHL-sammandrabbningar.