media

 

Sean Couturier att göra mål mot Finland

Kanadas store och hårdskjutande center; Sean Couturier har gjort 33 mål under årets ordinarie NHL-säsong vilket gör honom till en av Kanadas bästa målskyttar.

I och med att Kanadas målspottare John Tavares lämnade återbud i sista minuten på grund av skada, så är chansen större att Kanadas målskytte kommer att falla på Couturier.

Finlands VM-trupp saknar många av deras stjärnspelare det här mästerskapet. De har bara två spelare som kommer från NHL. Alla utom tre i Kanadas lag spelar i NHL.

 

Ryssland att vinna mot Norge och under 5,5 mål i matchen

Allt annat än en vinst för Ryssland mot Norge måste ses som otänkbart. Norge har aldrig vunnit mot Ryssland i VM-sammanhang.

Norge har bara en vinst på deras åtta senaste matcher och det var mot Danmark.

Hela Rysslands spelartrupp är starkare på varje position än Norge och tittar man på erfarenhet, så har Norges trupp bara 297 NHL-matcher sinsemellan, medan Ryssland har hela 6 718.

I sex av deras sju senaste möten lagen emellan så har det gjorts färre än 5,5 mål.

 

Sverige att vinna mot Tjeckien och under 5,5 mål i matchen

Det är i stort sett alltid jämnt när Sverige och Tjeckien drabbar samman i VM-sammanhang och det är ofta målsnålt.

På de åtta senaste matcherna lagen emellan så har det bara blivit över 5,5 mål en gång och det var i Beijer Cup utan NHL-spelare.

Sverige har både ett mer erfaret lag och en coach som har lett laget till två VM-guld på raken. Laget har stark karaktär och har visat att de är bäst när det gäller.

Sveriges lag är på pappret åtskilligt mycket starkare än Tjeckien. Sveriges trupp består mestadels av NHL-proffs och har hela 7 536 matcher NHL-matcher spelarna emellan, medan Tjeckiens trupp är av en mer blandad kvalitet mer bara har 3 372 NHL-matcher spelarna emellan.

 

Patrick Kane att göra mål mot Slovakien

Den mycket rutinerade och dekorerade högerforwarden Patrick Kane kom femma i årets skytteliga i NHL med sina mycket respektabla 44 mål. Han gjorde åtta mål för USA i förra VM:et och kom tvåa mästerskapets skytteliga.

USAs lag är av mycket högre kvalitet än Slovakien och Kane kommer att få perfekt support från sina kedjekamrater.

Slovakien har inte övertygat de senaste åren. De har bara vunnit 12 av 23 matcher de senaste 12 månaderna och matcherna som de vann var mot svagt motstånd.

USA har det senaste året vunnit 10 av deras 12 matcher det senaste året.

Ingen av Slovakiens målvakter är av världsklass.

 

Spela tipsen som singlar eller kör dem som en fyrling med 54,14 i odds - Spela här

 

Besök Betways bettingsida för ishockey.