Kanada är regerande mästare från VM 2021 i Riga, Lettland, där Sverige stod för ett sällsynt misslyckande och slutade utanför slutspelet. 2022 hoppas vi på revanch för Tre Kronor!

Johan Garpenlöw mönstrar sin sista VM-trupp innan han tar ett steg tillbaka. Det ser ut att bli en intressant trupp med spännande NHL-tillskott som Rasmus Dahlin, Oliver Ekman-Larsson, Rasmus Asplund och Emil Bemström som redan anslutit. Vi kan även hoppas på andra tillskott från klubbarna som blir utslagna i NHL:s 1:a runda. Redan nu kan vi tyvärr sluta hoppas på Mattias Ekholm och Filip Forsberg i redan utslagna Nashville som som båda tackat nej till VM-spel.

Sverige spelar alla sina gruppspelsmatcher i nybyggda NOKIA Arena i Tammerfors som har plats för knappt 13,500 åskådare. Och i år har vi publiken tillbaka – Inga Covid-restriktioner kvar. I grupp B får Sverige bland annat ta sig an Finland, USA och Tjeckien. En svår grupp. Men vi inleder, nästan som brukligt, mot på pappret svagare motstånd i Österrike redan kl 11.20 på lördagsförmiddagen innan det på söndag är dags för en värdemätare i Tjeckien, följt av Storbritannien, Finland, USA, Norge och avslutningsvis Lettland. Efter gruppspelet hoppas vi att Sverige har en fin placering inför slutspelet, och vem vet – kanske har vi ett segerfirande på Sergels Torg snart igen!

Några VM-tips:

Tjeckien

Har något bra på gång, en blandning av proffs och yngre spelare, och man har vunnit de två sista turneringarna nära inpå VM i stor stil. Liten joker i leken.

Kanada

Kanada kan aldrig räknas bort, förra året var man uträknade och nära utslagna men reste sig och vann alltihop.

Finland

En hemmanation, speciellt Finland kan aldrig räknas bort. Här kommer hjärtat, sisun och fansens känslor att svämma över. Finland har en god chans att ta sitt 4:e VM-guld.

Sverige

Vi inleder med en superboost på Sverige att vinna VM till 12,00* (förr 6,50)
Ett dubblat superodds alltså. Sverige har stor revanch att utkräva på förra säsongen och ser ut att få flera sugna spelare att ansluta till Garpens sista show.

Häng med oss under turneringens gång där du kommer hitta spännande odds på hela hockey-VM liksom specialboostade superodds på alla Sveriges matcher.

*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.