Jag älskar Champions League och jag älskade att spela i den turneringen för både Liverpool och Tottenham. Det är något alldeles speciellt att gå ut på planen en tisdag eller onsdag kväll under strålkastarnas ljus och höra Champions League-hymnen spelas.

Jag älskar givetvis att titta på Champions League också. Liverpools comeback i finalen 2005 mot AC Milan är definitivt ett av mina bästa fotbollsminnen genom tiderna. Det är en av de bästa matcherna jag någonsin sett.

Det är världens bästa turnering och jag kan inte vänta på att den ska dra igång igen.

Inhemska ligaformen spelar ingen roll

Jag ser självklart fram emot att se Tottenham i utslagsfasen, men det ska bli jättekul att se Liverpool med.

De har inte visat på bra form i Premier League den här säsongen, men jag tror verkligen att Liverpool kan gå och vinna Champions League.

Kan de verkligen göra det samtidigt som de underpresterar på hemmaplan? Absolut kan de göra det! Deras spelsätt passar verkligen Champions League och de har visat prov på sin kvalitet ute i Europa de senaste åren.

Varken Liverpool eller Chelsea har helt plötsligt blivit dåliga lag. Liverpool tog sig till final förra året och Chelsea vann Champions League året innan.

När det inte går så bra för ett lag i ligan, så kan det ibland vara bra med en annan tävling. Det ger dem en välkommen förändring och kan ge laget ett annat tänkesätt och just så kan det bli i år.

Naturligtvis är Real Madrid ett svårt hinder för Liverpool att ta sig förbi. De har vunnit fem av de senaste nio Champions League-turneringarna, medan Carlo Ancelotti har vunnit fyra som tränare. De har erfarenhet och kunnande i överflöd.

Men den här säsongen kan fortfarande bli en succé för Liverpool.

Manchester City måste bibehålla sitt fokus

Manchester City utmanar på flera fronter för tillfället och några viktiga månader väntar dem både på och utanför planen.

Jag är inte säker på vad som kommer att hända med klubben, men det ska bli intressant att se med tanke på vad som rapporteras. De är inte i bra form för tillfället och det är osannolikt att de kommer prioritera Premier League före Champions League eller vice versa.

Om du frågar vilken spelare som helst, så vill de bara spela matcher. Jag tror inte att de har något emot när det börjar bli tätt mellan matcherna mot slutet av säsongen. Schemaläggningen är mer en huvudvärk för tränaren.

De stora matcherna är vad alla ser fram emot. Ju fler man får spela, desto bättre.

Anfallarnas paradis

Jag ser verkligen fram emot att se några av de bästa anfallarna i action.

Harry Kane har spelat fantastiskt bra den här säsongen och jag är verkligen glad för att han äntligen har slagit Jimmy Greaves rekord.

Jag har känt Harry sedan han var liten och har själv sett vad han har gjort för Tottenham. Det var ett speciellt ögonblick för honom och hans familj, så jag är väldigt glad för hans skull. Han är en av världens bästa anfallare.

Vad beträffar andra anfallare så är de uppenbara namn, men de är uppenbara av en anledning.

Lionel Messi och Kylian Mbappé är ju helt otroliga spelare och speciellt på sättet de höjer sig ytterligare några snäpp ju längre in i turneringen de går.

För att inte tala om Karim Benzema. Om han håller sig i form kan han leda Real Madrid genom turneringen och vara med i striden om guldskon.

 

På vår Champions League-sida hittar du hundratals odds och marknader på Champions League och kika in på vår Betway Boosts-sida där vi erbjuder förhöjda odds på fotboll och massor av andra sporter dagligen.