1. Christiano Ronaldo

Ronaldo, CR7, toppar just nu listan av målskyttar i Champions League med hela 140 mål. Den portogisiska fotbollspelaren som spelar som forward och även är lagkapten för Saudi Pro League-klubben Al Nassr samt Portugals nationallag. Han har vunnit fem CL-titlar och gjorde 105 mål på 101 CL-matcher för Blancos.

  1. Lionel Messi

Ronaldos största rival på listan, den enda spelaren som även han har nått trippla målsiffror här. Fyrfaldig Champions Laegue-mästare men spelar nu i Inter Miami sedan 2023. Det är tveksamt om vi får se honom i CL igen. Messi har vunnit ett rekord på åtta Ballon d’Or-priser och har rekordet för flest mål i La Liga (474), flest hattrick i La Liga (36) och UEFA Champions League (åtta).

  1. Robert Lewandowski

Lewandowski ses som en av tidernas mest framgånsrika spelarna i Bundseliga och Bayern Munchens historia, han har gjort över 600 mål för klubb och landslag. Den 19 september 2023 gjorde Lewandowski ett av de fem målen som gav Barcelona hemmaseger mot Antwerpen under första matchdagen i Champions League 2023-24, vilket markerar 100 mål i sina UEFA-tävlingar.

  1. Karim Benzema

Under sin tid i Real Madrid gjorde anfallaren 78 mål i 133 Champions League-matcher. Det är bara tre personer i turneringens historia som har ett rekord som trumfar Benzemas. Nu spelar han som striker och är kapten för Al-Ittihad i Saudi Pro League. Känd för sin målgörarförmåga, och tekniska skills, så har fransmannen vunnit fem UEFA Champions League-titlar.

  1. Raúl

Med Los Blancos vann Raúl sex La Liga-titlar och tre UEFA Champions League-titlar och är den sjätte bäste målskytten i La Ligas historia med 228 mål. Raúl utsågs till den främsta internationella målskytten i världen av International Federation of Football History & Statistics 1999, och rankades tvåa i Ballon d'Or 2001 och tredje i 2001 års FIFA World Player of the Year.

  1. Ruud van Nistelrooy

Van Nistelrooy gjorde entré på europeisk nivå med klubben PSV och sina åtta mål på elva Champions League-matcher. Den prestationen drog till sig uppmärksamhet från Manchester United och anfallaren skulle senare göra 35 mål på 43 matcher för laget, vilket är en otrolig bedrift på fem säsonger.

  1. Thomas Müller

Müller gjorde sin debut i Champions League 2009 efter en framgångsrik utbildning i Bayerns andralag. Tysken har gjort totalt 53 mål i Champions League, han ses om en mångsidi spelare som kan spela i en mängd olika offensiva positioner. Han har tillsammans med Bayern vunnit två Champions League-titlar.

  1. Thierry Henry

Henry flyttade till Barcelona 2007 och säsongen 2008-2009 var han en stor del av klubbens historiska trippel när de vann La Liga, Copa del Rey och UEFA Champions Leauhe. De flesta av sina Champions Leauge-mål gjorde han dock iklädd Arsenal-tröjan: 35 stycken på 77 matcher. Thierry Henry lyckades däremot aldrig vinna CL-titeln med Arsenal.

  1. Andriy Shevchenko

Från Ukraina och en av nyckelspelarna i Dynamo Kyiv-laget i slutet av 90-talet. Shevchenko skulle komma att bli en av AC Milans bästa anfallare någonsin och gjorde totalt 29 mål i Champions League.
Shevchenko är rankad som sjunde bästa målskytten i samtliga UEFA-klubbtävlingar med 67 mål. Med totalt 175 gjorda mål för Milan är han den näst mest produktiva spelaren i klubbens historia, och han är också tidernas bästa målskytt i Derby della Madonnina (derbyt mellan Milan och deras lokala rivaler Inter Milan) med 14 mål.

  1. Zlatan Ibrahimovic

Han har aldrig vunnit någon Champions League titel, men svensken har gjort många mål för olika klubbar i Europas högsta liga, 48 stycken för att vara exakt. Ibrahimovics första Champions League-matcher var med Ajax för vilka han gjorde sex mål. Senare nätade han tre gånger för Juventus, sex gånger för Inter, fyra gånger för Barcelona och nio gånger för AC Milan. Men flest mål för Ibrahimovic blev det i Paris Saint-Germain där han gjorde 20 Champions League-mål.

 

En av de bästa målgörarna förra säsongen var Erling Haaland, Manchester City. Blir det en ny skytteligaseger för norrmannen?

 Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna.