Favoriterna 

Manchester City och Liverpools dominans i Premier League kommer inte att vara för evigt. 

Det finns i och för sig inget som visar på att något av lagen kommer att göra en dålig säsong i år, men nedgångar kommer när man minst väntar dem. Något som Jürgen Klopp, vars Borussia Dortmund flirtade med nedflyttning under sin sista säsong som tränaransvarig där, är väl medveten om. 

Av dessa två är Man City förmodligen det säkrare valet den här säsongen. Nyförvärvet Erling Haaland är en världsstjärna redan vid 22 års ålder och bör tillföra laget en målgaranti som vi inte har sett sedan Sergio Agueros glansdagar i City, medan klasspelare som Kevin De Bruyne, Phil Foden och Jack Grealish ser ut att kunna bilda en utmärkt trio som kan styra upp och fördela bollar i anfallsspelet. 

Försäljningen av Raheem Sterling och Gabriel Jesus berövar dock Pep Guardiolas lag på en naturlig bredd och stabilitet. 

Men det finns mycket att gilla vad gäller Liverpool med. Trent Alexander-Arnold är idag en av planetens bästa spelare, medan Virgil Van Dijk visar få tecken på att sakta ner och Salah har skrivit på ett nytt långtidskontrakt. 

Men Thiago och Jordan Henderson är 31 och 32 år gamla och pålitlige Sadio Mane har lämnat klubben. De här kan ses som ett mindre problem för tillfället, men kan bli desto större längre in på säsongen. 

Att City vinner och Liverpool kommer tvåa i ligan verkar vara det mest sannolika resultatet, men till de oddsen är det kanske inte så mycket pengar att tjäna där. Då kan det vara både roligare och mer spännande att titta på några högoddsare i stället  

LÅNGSKOTT 1: Tottenham   

Det verkar mer sannolikt att Chelsea imploderar i stället för vara med om att kämpa om ligatiteln i år, och vi tror inte att Arsenals högstanivå kommer att vara tillräckligt hög, men Tottenham är väl värda att överväga. 

Yves Bissouma och Ivan Perisic förstärker definitivt förstaelvan på en gång och Richarlison kommer att ge laget mer bredd på anfallsfronten, medan alla redan vet att Harry Kane och Son Heung-min lär bli ett av Premier Leagues absolut farligaste anfallspar än en gång. 

Spurs har antagit en ”vinn-nu-policy” för att optimera Antonio Contes sannolikt kortvariga vistelse i norra London och hans meritlista tyder på att det mycket väl kommer att löna sig. 

LÅNGSKOTT 2: Manchester United    

Så säkert som att City och Liverpools dynasti så småningom kommer att ta slut, kommer Manchester United så småningom att vara tillbaka på topp. Det kan tyckas osannolikt att det kommer att hända den här säsongen, men konstigare saker har ju hänt förr. 

Uniteds trupp var inte så dålig som deras ”hopplösa säsong” 2021/22 då de faktiskt slutade tvåa antydde, där spelare som Harry Maguire, Luke Shaw, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo är kapabla att prestera så mycket bättre. Mycket av den talang som behövs för att ta dem tillbaka till toppen finns redan i klubben om den bara kan hanteras på ett rätt sätt, vilket är något som Erik Ten Hag sannolikt kommer att se till, men han skulle behöva en ny central mittfältare också. 

Saker och ting är sällan så illa som det ser ut. Om Ten Hag kan göra de rätta justeringarna, så kan oddset  på United att vinna ligan mycket väl visa sig vara ett bra långskott. 

Besök Betways fotbollssida