Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna.


Betways breda utbud av vinnarmarknader inför Premier League-säsongen 2022/23 inkluderar självklart den för flest skott på mål. Här är fem av våra vinnarkandidater samt två som kan överraska till riktigt bra odds.

TOPPTIPSET: Mohamed Salah (Liverpool)

Salah har vunnit den här marknaden i tre av sina fem Premier League-säsonger som han har varit hos Liverpool och mycket talar för att det kan bli hans år igen.

Hans skott-på-mål-procent minskade till 36,6% förra säsongen, men det behöver i och för sig inte spela någon roll. Han var också spelaren som sköt flest skott totalt i var och en av de säsongerna.

Liverpool har sin tillit till att Salah skjuter och gör mål så ofta som det bara går, så hans ledarposition i den här marknaden är helt given.

Erling Braut Haaland (Manchester City)

Salah har inte behövt konkurrera med en ny supertalang som Haaland under någon av dessa fem säsonger.

Norrmannen rankades trea och åtta när det gäller skott på mål per 90 minuter i sina två Bundesliga-säsonger, vilket gör det osannolikt att han kommer att dominera den här marknaden under sin första säsong.

Naturligtvis kan den nye Man City-forwarden mycket väl anpassa sig till Premier League på en gång, men det finns vissa tvivel om hans skottvolym, skadestatistik och hur snabbt han kan passa in i Pep Guardiolas lag, vilket gör att han för närvarande inte är en självklar vinnarkandidat på den här marknaden.

Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Trots att Ronaldo fortfarande är en av världens bästa spelare, så är han inte speciellt träffsäker när det gäller skott på mål. Bevis på detta är att portugisens skott-på-mål-procent bara ligger på 38,1% sett över hela hans karriär.

Som man kan förvänta sig av en målgörarlegend är Ronaldos rörelse och förmåga att hitta och skapa målchanser i straffområdet helt makalös. Även fast han fick till 43 skott på mål förra säsongen, så är den siffran fortfarande långt ifrån Salahs 60.

Med den frekvensen betyder det att han skulle behöva spela ännu fler minuter för att kunna vinna på den här marknaden. Efter en något turbulent försäsong och i och med att Erik Ten Haag föredrar mer flytande forwardsalternativ, verkar det här alternativet osannolikt.

Harry Kane (Tottenham) 

Kane är den enda spelaren förutom Salah som toppat tabellen vad gäller skott på mål de senaste fem säsongerna och han verkar ha en god chans att vara med i toppen på den listan igen.

Om man tittar på hans målprocent sett över hela hans karriär så ligger den på 41,8% vilken är exakt samma som Salahs. Båda spelarna har haft en något nedåtgående trend i liknande takt under de senaste säsongerna.

Den här marknaden kan mycket väl bli en riktig duell mellan de två superstjärnorna. Salah brände av ett skott ungefär var 17:e minut i snitt förra säsongen och det är att jämföra med Kane som avfyrade ett var 21:a minut, så är engelsmannen inte vår favorit till att ta hem den här marknaden, men han är definitivt en stark kandidat till bra odds.

Son Heung-min (Tottenham)

Son skjuter med otrolig precision om man jämför hans skott totalt med hans skott på mål.

Tottenham-forwarden har haft en skott-på-mål-frekvens på över 50 procent i var och en av de tre senaste säsongerna, vilket placerar honom bland de tio bästa i ligan i det sammanhanget. Ingen av de andra favoriterna kommer i närheten av den frekvensen.

Problemet är bara att de senaste fem säsongerna så har sydkoreanen haft en skottfrekvens på 74, 74, 81, 68 och 86, medan Salah sköt hela 60 skott på mål förra säsongen, så om Son bibehåller en träffsäkerhet på 50 procent den här säsongen så skulle han ändå behöva öka sin skottfrekvens betydligt mer för att kunna utmana favoriterna.

Övriga fältet

En forward från tabellens mittskikt (eller lägre) har slutat bland de fyra bästa när det gäller skott på mål i tre av de fyra senaste säsongerna, medan spelare som Jarrod Bowen och James Maddison delade sjätteplatsen förra säsongen.

Det kan alltså finnas värde i att backa någon utanför toppskiktet med ett tvåvägsspel och Ollie Watkins   kan visa sig vara ett bra alternativ. Aston Villa-anfallaren har slutat nia och sexa på den här listas i sina två senaste Premier League-säsonger.

En annan vinnarkandidat som skulle betala riktigt bra just nu är Arsenals nyförvärv Gabriel Jesus. Ett spel på att han vinner ger just nu   i odds och detta med tanke på att du bara får oddset 15,00 på att han vinner Golden Boot. Han kom tvåa på den här listan 2019/20 senast han gjorde 30 ligamatcher.

Besök Betways fotbollssidaSkapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna.

(*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.)