Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna.


Vad är ett kombinationsspel?

Det här är en mycket populär spelform som går under diverse namn som: kombinationsspel, kombispel, kombo, kombination, ackumulatorspel, multispel, men de är alla i grund och botten samma sak.

Ett kombinationsspel är helt enkelt ett singelspel som inkluderar flera val.

Även fast dubblar (två val) och tripplar (tre val) räknas som kombinationsspel, så gäller termen i allmänhet ett spel som inkluderar fyra eller fler val.

Det fina med ett kombinationsspel är att om du lägger alla dina val i ett enda spel, så ökar oddset snabbt jämfört med att lägga separata singelspel. När du lägger ett spel med flera val, så kan även en liten insats räcka för att ge dig en riktigt god vinst.

Kombinationsspel har dock en högre risk än separata singelspel eftersom alla dina val måste gå in för att du ska vinna spelet. Det räcker med att ett av dina val inte går in för att du ska förlora hela insatsen.

Kombospel är inte begränsade till bara fotboll. De är även populära inom hockey, tennis, basket, handboll, esport och flera andra sporter.

Hur fungerar kombinationsspel?

Genom att sätta ihop en ackumulator ökar du dina odds med varje val.

I följande exempel sätter vi ihop en femling med en blandning av sporter, där vart och ett av valen är lågoddsare, dvs. storfavoriter.

Manchester City vinner borta mot Bournemouth: Odds 1,30

Daniil Medvedev besegrar Félix Auger-Aliassime: Odds 1,42

Skellefteå AIK vinner mot Leksands IF: Odds 1,70

Djurgårdens IF vinner borta mot Örebro SK: Odds 1,47

AIK vinner borta mot Östersunds FK: Odds 1,28

Den här femlingen ger ett totalt odds på 5,90.

Om du lägger ett spel på 100 kr på ovanstående och spelet går in, så vinner du alltså 590.48 kr.

Om du däremot skulle lägga 20 kr på fem separata singlar (totalt 100 kr) på samma utfall så skulle din vinst endast vara 143,71 kr om vart och ett av valen går in. En stor skillnad med andra ord, fast risken är som sagt större den med.

Vill du minimera risken så är dubblar och tripplar ett populärt alternativ. Där spelar du på alltså bara på två eller tre utfall, men du får ändå högre odds än om du lägger separata singlar.

Till exempel, ett 100 kr singelspel på Fulham att vinna mot Wolves till oddset 2,60 skulle ge 260 kr.

En dubbel på totalt 100 kr som inkluderar Fulham att vinna mot Wolves (2,60) och Everton att vinna mot Aston Villa (1,95) skulle ge totalt 5,07 i odds och en vinst på 507 kr om båda matcherna går in.

En trippel på totalt 100 kr som inkluderar Fulham att vinna mot Wolves (2,60); Leeds att vinna mot Southampton (1,95) och Arsenal att vinna borta mot Leicester (1,95) skulle ge de totala oddset 9,88 och en vinst på 988.65 kr om de tre matcherna går in.

Hur man placerar ett kombinationsspel

Det mycket enkelt att placera kombinationsspel vare sig du gör det på Betways webbplats eller mobilapp.

Gör helt enkelt så många val du vill så dyker de automatiskt upp i din spelkupong allteftersom.

På spelkupongen kan du även komma att se spelalternativ som till exempel Lucky 31, Yankee, Trixie med flera. Dessa är lite mer avancerade systemspel som vi kommer att förklara i en kommande artikel.

När du väl har gjort alla dina val, gå till din spelkupong och kontrollera att alla valen stämmer, fyll i hur stor insats du vill lägga och tryck på ”Lägg Spel”. Sedan är det bara att vänta på resultaten. Lycka till!