Skapa ditt konto hos Betway Casino för att få tillgång till de bästa bordsspelen.


Hur spelar man roulette?

Innan vi dyker in i temat om de vanligaste numren att satsa på i roulette är det viktigt att förstå hjulets utformning. Det europeiska roulettehjulet består av 37 numrerade fickor, märkta från 0 till 36. Å andra sidan innehåller det amerikanska roulettehjulet en extra dubbelnolla-ficka (00), vilket ger totalt 38 fickor.

Hjulet snurrar hela tiden och en kula snurrar åt motsatt håll. Nu gäller det att satsa på vart kulan landar. Det finns flera olika sorter av detta spännande spel som bland annat Europeisk Roulette, Fransk Roulette och Amerikansk Roulette.

Myten om frekvensen

En populär tro bland spelare är att vissa nummer dyker upp oftare än andra, vilket antyder att återkommande nummer kan vara pålitliga satsningsalternativ. I verkligheten är varje snurr på roulettehjulet en oberoende händelse, och sannolikheten för att ett specifikt nummer dyker upp är alltid 1 av 37 (eller 1 av 38 för amerikansk roulette).

Populära nummersatsningsstrategier

Trots varje spins oberoende föredrar vissa spelare fortfarande att satsa på så kallade "vanliga" nummer. Även om det inte garanterar en högre chans att vinna, resoneras denna strategi med de som söker efter mönster eller förlitar sig på personliga vidskepelser. Här är tre populära nummersatsningsstrategier:

"Heta nummer" refererar till de nummer som har dykt upp frekvent under en specifik period. Spelare som använder denna strategi tror att dessa nummer är "på gång" och är mer benägna att fortsätta dyka upp. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att tidigare resultat inte påverkar framtida utfall. Två av de hetaste siffrorna, 17 och 24, är dock svarta.

Kalla nummer; i motsats till heta nummer har "kalla nummer" inte dykt upp på ett tag. Vissa spelare tror att deras försenade framträdande är på gång, vilket gör dem till ett attraktivt satsningsval. Ändå är det viktigt att förstå att kalla nummer är lika benägna att dyka upp som vilket annat nummer som helst. Av de fyra mycket populära numren på roulettehjulet, är två av dem röda. Dessa är sju och 23. Liksom satsningen på svarta siffror ger satsning på röda siffror jämna pengar och har en vinstsannolikhet på ungefär 50 %.

Personliga lyckonummer Många spelare förlitar sig på personliga vidskepelser eller lyckonummer, vilket kan inkludera födelsedagar, årsdagar eller andra betydelsefulla datum. Medan sådana nummer har en sentimentell betydelse, har de ingen matematisk fördel gentemot andra val på roulettehjulet.



Roulette är ett spännande spel som bygger på slump och tur, vilket gör det omöjligt att förutsäga utfallet av varje snurr. Trots att vissa spelare svär vid att satsa på vanliga nummer eller personliga lyckodrömmar är det viktigt att komma ihåg att varje snurr är en oberoende händelse. Tron på en vinnande strategi baserad på nummerfrekvens är i slutändan en falsk föreställning. Oavsett vilka nummer du väljer är det viktigt att närma sig roulette med en inställning av underhållning snarare än att förlita sig på mönster eller myter.


Bästa roulettesiffrorna att täcka

Kan du satsa på alla nummer i roulette? Vilka är de bästa roulettenumren att täcka? Det finns ett stort antal insatstyper inom roulette. Frågan är vilken av insatstyperna täcker de hetaste siffrorna?

Att satsa på alla siffror är tillåtet, men det är inte den bästa metoden. Även om du kommer att vinna varje snurr, kommer du också att förlora flera gånger, vilket eliminerar eventuell vinst.

Istället är ett av de bästa insatsalternativen Dozen bet. Det här alternativet täcker 12 nummer som vart och ett betalar 2:1. "Andra 12" täcker särskilt de vanligaste vinstnumren: 13-24.

Andra satsningar som slår mest är:

  • Röd/svart
  • Jämnt/udda
  • Hög/låg (1-18/19-36)

Dessa är några av de säkraste roulettespelen, tack vare 50/50 odds. Bland dessa är de låga siffrorna 1-18 särskilt värda eftersom de täcker en bra spridning av röda/svarta siffror och flera ”heta nummer”.


Ha så roligt!