Skapa ditt konto hos Betway för att få tillgång till de bästa oddsboostarna och hetaste marknaderna på amerikanska sporter. 


När spelas matcherna?

NFL:s grundserie startar veckan efter Labor Day, som firas den första måndagen i september i USA.

Säsongens första match spelas på en torsdagskväll och är vanligtvis en hemmamatch för de försvarande Super Bowl-mästarna.

Resten av första omgången spelas på söndagen, förutom en som spelas på måndagskvällen.

Säsongen följer detta mönster varje vecka, med en match på torsdagar, övriga matcher (förutom en) på söndagar och en varje måndag. Det enda undantaget är Thanksgiving-helgen, då tre torsdagsmatcher spelas istället för bara en.

För första gången i NFL:s historia så kommer varje lag att spela 17 matcher i årets grundserie i stället för 16.

Säsongen är 18 veckor lång eftersom varje lag spelar 17 matcher, med en förutbestämd vecka då varje lag står över mellan 6:e och 14:e spelveckan.

Säsongens första match spelades den 9 september, då Dallas Cowboys tog emot de regerande mästarna – Tampa Bay Buccaneers. En mycket jämn match som Buccaneers till slut vann med 31-29.

 

Hur är spelschemat upplagt?

De 32 NFL-lagen är uppdelade i två konferenser: National Football Conference (NFL) och American Football Conference (AFC), som bildades när NFL slogs samman med American Football League 1970.

Varje konferens består av 16 lag som är uppdelade i fyra divisioner, med fyra lag vardera - norr, söder, öst och väst.

Varje lag i NFL spelar mot sina tre divisionskonkurrenter två gånger under grundserien.

Till exempel spelar Kansas City Chiefs sex matcher den här säsongen mot de andra lagen i AFC väst: Denver Broncos, Las Vegas Raiders och Los Angeles Chargers.

Resten av varje lags spelschema i grundserien består av sex andra motståndare från sin egen konferens och alla fyra lag från en division från den andra konferensen.

Till exempel, den här säsongen spelar Chiefs också mot sex andra AFC-lag och alla fyra lagen från NFC öst.

Hur fungerar slutspelet?

NFL-slutspelet består av 14 lag – sju från varje konferens.

Det inkluderar de åtta divisionsvinnarna, plus sex wild cards: de tre bästa lagen från varje konferens som inte lyckades vinna sin division.

Lagen i varje konferens seedas från ett till sju baserat på sina resultat i grundserien och laget som seedas som nummer ett i varje konferens får en bye i första omgången.

Den första omgången i slutspelet kallas wild card-omgången. Den består av tre divisionsvinnare från varje konferens som spelar mot wild card-lag.

Nästa omgång är divisionsrundan, där det toppseedade laget (som fick en bye i första omgången) i varje konferens spelar det vinnande laget med lägsta seedningen från wild card-omgången, och de andra två vinnande lagen från wild card-omgången möter varandra.

De fyra vinnande lagen från divisionsomgången går vidare till Conference Championships och spelar om en plats i Super Bowl.

Vad är Super Bowl?

Mästarna från AFC och NFC möts i NFL:s stora final - Super Bowl, som är det största eventet i den amerikanska sportkalendern.

Super Bowl 55 som avgjordes i februari 2021 sågs av uppskattningsvis 91,6 miljoner tittare bara i Amerika räknat.

Medan alla andra stora amerikanska mästerskap avgörs i en serie av matcher, så avgörs Super Bowl i en enda match, vilket verkligen bidrar till dess popularitet.

Super Bowl har blivit enormt populärt bland fans världen över tack vare den spektakulära halvtidsshowen, som har bjudit på stjärnartister som Justin Timberlake, Lady Gaga och Beyoncé de senaste tre åren, såväl som den påkostade TV-reklamen som har blivit ett kulturellt fenomen i USA.

När spelas slutspelet i NFL 2021-22?

Slutspelet 2021-22 drar igång med wild card-omgången 15-16 januari 2022.

Divisionsomgången äger rum 22-23 januari och konferensomgången spelas den 30 januari.

Därefter följer Pro Bowl som är en uppvisningsmatch som inkluderar alla stjärnor från grundserien. Denna match går av stapeln den 6 februari.

Slutligen spelas Super Bowl på SoFi Stadium i Inglewood, Kalifornien den 13 februari. 

Följ oddsen för NFL och all sportbetting på Betway Sport Match odds!