media

 

Ryssland att vinna andra perioden mot USA och totalt antal mål 1,5 och över

Ryssland har vunnit alla sina sju VM-matcher övertygande och har hela 36-7 i målskillnad. 15 av deras spelartrupp har gjort åtminstone ett mål under VM vilket visar på offensiv bredd.

Laget har också vunnit alla 2:a perioder under turneringen och de skickade in sex mål i matchen mot Sverige i tisdags.

Ryssarna har gått från styrka till styrka under turneringen och när de spelar som de gjorde mot Sverige, och speciellt då i 2:a perioden, så är de i stort sett ostoppbara.

Även fast USA har vunnit fem av sina sju VM-matcher så har de inte imponerat mot bättre motstånd. De förlorade sista gruppspelsmatchen mot Kanada med 3-0 och vann tidigare i turneringen knappt mot Finland efter förlängning. USA förlorade dessutom inledningsmatchen mot Slovakien med 4-1.

USA har också en bra offensiv bredd med 12 olika spelare som har gjort mer än ett mål under VM, men de har gjort färre mål och släppt in fler mål totalt än Ryssland (27-15).

Rysslands målvakt Andrei Vasilevski har varit en av turneringens bästa målvakter med en räddningsprocent på 94,57.

 

Tjeckien att vinna andra perioden mot Tyskland och totalt antal mål 1,5 och över

Det har varit många mål lagen emellan på sistone. Tjeckien vann de två senaste mötena mot Tyskland med 5-4 precis innan VM-turneringen.

Tjeckien är bättre både offensivt och defensivt än Tyskland med 39 mål framåt och 14 insläppta, medan Tyskland har 18-18 i målskillnad.

Tjeckien har en offensiv bredd med 15 spelare som gjort minst ett mål. Jakub Voracek ligger trea i poängligan med sina tre mål och 12 assist och Michael Frolik ligger på delad förstaplats i skytteligan och fyra i poängligan med sju mål och sju assist. Och tittar man på poängligan så är hela fem av topp 10 från Tjeckien.

Förutom bottennappet mot Kanada i gruppspelet med 8-1 så har Tyskland gjort relativt bra ifrån sig under VM, med totalt fem vinster och två förluster. Resultaten som har imponerat mest är vinsten mot Finland i sista gruppspelsmatchen och 3-2 vinsten mot värdnationen Slovakien och de förlorade en jämn match mot ett på pappret mycket starkare USA.

Tjeckien har vunnit fem av sju andra perioder i turneringen.

 

Kanada att vinna första perioden mot Schweiz och totalt antal mål 1,5 och över

Efter förlusten mot Finland i inledningsmatchen så har det varit idel vinster för Kanada. Laget har spelat bättre för varje match i turneringen och imponerade när de vann sista gruppspelsmatchen mot USA med 3-0. De körde även över Tyskland med 8-1.

Båda lagen har 16 olika målgörare i turneringen, fast Kanada har bättre målskillnad än Schweiz med 36-11 att jämföras med Schweiz 27-14.

Även fast turneringens skytteligaledare, Kanadas Anthony Mantha, är avstängd inför kvällens match så har laget gott om andra målskyttar. Mark Stone har svarat för fem av Kanadas mål. Marchessault, Turris, Reinhart och Cirelli har alla gjort tre mål.

Kanada har vunnit fem av sju första perioder i turneringen och har spelat två oavgjorda (2-2 och 1-1).

 

Patric Hornqvist att göra mål mot Finland

Patric Hornqvist leder Sveriges målskytte med sex fullträffar under VM-turneringen.

Hornqvist har gott sällskap i kedjan med William Nylander som har gjort 12 assist under VM och Alexander Wennberg med sina 5 assist. Backparet Ekman-Larsson och Klingberg har tillsammans svarat för åtta assist.

Sveriges väloljade första femma har svarat för 19 av lagets 41 mål under VM.

 

Spela tipsen som singlar eller kör dem som en fyrling med 93,10 i odds - Spela här

 

Besök Betways bettingsida för ishockey.

*Odds kan komma att ändras.