media

 

IFK Göteborg vinner hemma mot Örebro och båda lagen gör mål

2:a placerade Göteborg tar emot tolvan Örebro i en match som vi tror Blåvitt borde ta hem ganska så bekvämt.

Göteborg har inte förlorat i allsvenskan sedan mitten av april och är obesegrade hemma. Deras två senaste hemmamatcher slutade dock mållöst, men det var mot bättre motstånd i form av Hammarby och MFF.

Örebro har fram till nu varit ojämna med sex förluster, två oavgjorda och tre vinster. De vann dock deras två senaste bortamatcher och de har gjort mål i deras fyra senaste bortamatcher.

Lagen möttes senast i svenska cupen i början av mars och då slutade matchen 3-3.

 

AIK vinner mot Hammarby och båda lagen gör mål

Tabellfyran AIK gästas av tabellsexan Hammarby hemma på Friends Arena i något som vi tror blir en mycket jämn tillställning.

På deras fem senaste möten så har det blivit två oavgjorda och tre uddamålsvinster.

Bajen har inte varit speciellt starka på bortaplan i årets allsvenska med en vinst, två oavgjorda och två förluster. AIK däremot är obesegrade hemma med fyra vinster och en oavgjord.

AIK:s Elyounoussi har verkligen hittat målformen och har gjort sju mål på de fem senaste matcherna och leder allsvenskans skytteliga med totalt nio mål.

Bajen har gjort fler och släppt in fler mål (20-14) än AIK (14-9).

 

Elfsborg spelar oavgjort mot Häcken och båda lagen gör mål

Elfsborgs form har varit något ojämn den senaste tiden med bara en vinst, två oavgjorda och två förluster på deras fem senaste matcher, men hemma på Borås Arena är de fortfarande obesegrade i allsvenskan med tre vinster och två oavgjorda.

Häcken har gjort bra ifrån sig på deras bortamatcher med två vinster, två oavgjorda och bara en uddamålsförlust borta mot AIK.

Häcken har en av seriens bästa försvar med bara 10 insläppta mål på 11 matcher, mot Elfsborgs 17 insläppta. Framåt så skiljer det bara ett mål mellan lagen med 17 för Häcken och 16 för Elfsborg.

Häcken har gjort mål i deras sju senaste matcher med målskillnaden 14-6 medan Elfsborg har släppt in 11 och gjort 11 på deras sju senaste matcher.

 

Helsingborg spelar oavgjort mot Malmö FF och båda lagen gör mål

Allsvenska ettan Malmö FF gästar trettonplacerade Helsingborg i helgens Skånederby.

Tittar man på tabellen, så borde en seger för MFF vara ganska så given, men statistiken pekar på att det kommer bli en jämn match. Dessutom står skryträtterna på spel i detta sydsvenska derbyt.

Malmö FF är superstarka hemma, men borta så har resultaten inte varit så övertygande. De har bara två uddamålsvinster mot Sirius och Falkenberg, två oavgjorda mot Göteborg och Norrköping och en förlust mot Sundsvall. MFF må ha gjort 24 mål i allsvenskan, men laget har bara gjort fem mål på deras fem bortamatcher vilket inte avskräcker precis.

Helsingborg har gjort mål i alla deras sex hemmamatcher och har 9-8 i målskillnad hemma.

Även fast Helsingborg bara har lyckats skrapat ihop 10 poäng på 11 matcher, så har laget bara förlorat en av deras sex hemmamatcher i allsvenskan och det var mot AIK. Lagets mest noterbara resultat inkluderar vinster mot både Hammarby och Norrköping och en oavgjord mot Djurgården hemma på Olympia.

 

Spela tipsen som singlar eller som en fyrling med totalt odds på 324,18 - Spela här

Besök Betways bettingsida för fotboll.

 

*Odds kan komma att ändras.