Usyk vs Joshua odds

Årets kanske största tungviktsmatch äger rum i Jeddah, Saudiarabien på lördag kväll då inte mindre än fem världstitlar står på spel när Oleksandr Usyk och Anthony Joshua möts i ringen för andra gången.

Paret ställdes mot varandra för första gången i september 2021 och då förlorade den dåvarande tungviktsvärldsmästaren Joshua sina WBA-, IBF-, WBO- och IBO-bälten via enhälligt beslut.

Det var en mästarklass från ukrainaren, som tidigare var obestridd världsmästare i cruiservikt innan han klev upp i tungvikt.

35-åringen kommer att försvara alla dessa titlar i helgens returmöte och kan dessutom lägga vantarna på den för närvarande vakanta The Ring-titeln, som också står på spel efter att den tidigare innehavaren, Tyson Fury, för några dagar sedan meddelade att han har pensionerat sig från sporten.

Men om Fury förblir pensionerad återstår att se. I nuläget är det dock Usyk och Joshua som utan tvekan är världens två bästa aktiva tungviktare.

Lördagskvällens vinnare kan göra anspråk på att vara den nuvarande tungviktskungen och förbereder vägen till att bli den obestridda mästaren.

Usyk går in i matchen som favorit till att behålla sina bälten till oddset .

Joshua får ses som underdog till oddset då han försöker ta revansch på Usyk och bli trefaldig världsmästare.

Usyk vs Joshua

Usyk gick in i sin första kamp mot Joshua som en underdog till oddset 3,00, men ukrainaren vann överlägset på Tottenham Hotspur Stadium i en match som var mer ensidig än vad poängkorten antydde.

Det var en imponerande prestation som befäste hans position som en elittungviktare att räkna med och återigen ifrågasatte Joshuas förmåga att slå världens bästa boxare.

Joshua åkte tidigare på ett chocknederlag mot Andy Ruiz i juli 2019, vilket han senare samma år tog revansch för, men nederlaget är fortfarande är en fläck i hans meritlista. Ruiz var både snabbare och skickligare än Joshua i alla utbyten och exponerade engelsmannens haka med en TKO i sjunde ronden.

Nederlaget mot Usyk följde ett liknande mönster. Joshua hade inget svar mot hans snabbhet, fotarbete och press, och såg uträknad ut långt innan den 12:e ronden.

Joshua har sedan dess gjort stora förändringar i sitt läger och tagit in Robert Garcia som ny tränare, men det är svårt att se att han ska kunna krympa det stora avståndet som var så tydligt mellan de två boxarna i den första matchen.

Engelsmannen kan besvära vilken fighter som helst på planeten och i sin revansch mot Ruiz visade han prov på att han kan boxas tålmodigt utifrån och mala sig fram till en vinst på poäng, men Usyk är helt klart några nivåer över mexikanen. Usyk har en fantastisk amatörkarriär bakom sig med matchfacit 335-15 och han har aldrig blivit slagen eller ens besvärad i sina 19 matcher som proffs.

Det mest troliga utfallet här är vinst för Usyk och chansen är stor att matchen inte går hela vägen med tanke på problemen med Joshuas haka och uthållighet.

Vårt topptips: Usyk vinner på KO, TKO eller via diskvalificering

Jack vs Rivera

Tidigare på lördag kväll i samma boxningsgalas underkort tar sig svenske cruiserviktaren Badou Jack, även kallad The Ripper, sig an amerikanen Richard Rivera i en match om 10 ronder.

Jack med sina 38 år går in i matchen med fyra raka segrar i bagaget. Senast det begav sig i maj knockade han egyptiern Hany Atiyo på 46 sekunder efter en välriktad vänsterkrok.

Svensken är före detta WBC-mästare i supermellanvikt och lätt tungvikt och har ett proffsfacit på 26-3-3.

Motståndaren, Richard Rivera, är sju år yngre med sina 31 år och har ett perfekt facit på 21-0-0, där 16 av vinsterna kom på knockout. Rivera har dock inte ställts mot något starkare motstånd tidigare, så den här fighten blir ett riktigt test för honom.

Jack med sin bättre ranking och större erfarenhet får ses som storfavorit i den här fighten och vi erbjuder en fin boost på eventet:

Badou Jack vinner matchen mot Richard Rivera – NU 2,00* (förr 1,25).

Besök Betways boxningssida för fler odds och marknader.

*Odds kan komma att ändras. Maxinsats gäller. Villkor gäller.